Versenyek

PénzOkos Kupa

A Pénziránytű-BankVelem Program elemeként 2014 óta minden év tavaszán megrendezésre kerül a népszerű országos tudásverseny. A PénzOkos Kupán felső tagozatos (5-8. évfolyam) általános iskolás diákok indulhatnak. A három fős csapatok online fordulókon keresztül mérhetik össze tudásukat, a legügyesebb csapatok a megyei, regionális, majd az országos döntőn mérettethetik meg magukat az értékes nyereményekért. A tudáspróbák helyes kitöltéséért a diákok OkosPontokat is szerezhetnek, amelyet kamatoztathatnak egyéni pontbankszámlájukon, felhasználhatják közösségi élményekre, felajánlhatják jótékony célra, vagy akár elkölthetik a PontBoltban. A versenyre való felkészülést az előző évek kérdéssorai, a Pénziránytű Alapítvány „Küldetések a pénz világában” című általános iskolai tankönyve, és az arra épülő Pénzügyi hősképző applikáció segíti.

▶ PénzOkos Kupa

 

Pénzügyi csúcs

2018 őszén először került megszervezésre a Pénzügyi csúcs országos tudásverseny, amely az OTP Fáy András Alapítvány és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával a Pénziránytű-BankVelem Program keretében valósult meg. A vetélkedőn összesen 300 - 7-8. évfolyamos diákokból álló 3 fős - csapat vett részt. A verseny 3 online fordulóból, egy regionális és egy országos döntőből állt, ahol a 9 legjobb csapat mérkőzött meg az értékes nyereményekért.

A regionális döntő keretében három régióból (Kelet-, Közép-, Nyugat-Magyarország) a legjobb 6-6 csapat kapott előzetes feladatot, amely alapján régiónként a legjobb 3-3 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amely 2018. december 6-án került megrendezésre a Magyar Nemzeti Bank székházában.

A döntő eredménye:
1. hely  HoloBoxZrt   Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium
2. hely  Forintok   Szegedi Fekete István Általános Iskola
3. hely  PénzesZsákok   Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
4. hely  Pénz-(Sz)tár-Gép  Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 
5. hely  Radioaktív Negró  Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola
6. hely  Matek-tenger kalózai  Homokszentgyörgyi I. István Általános Iskola
7. hely  Berceli Csudák   Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
8. hely  Ludmillák   Hajósi Szent Imre Általános Iskola
9. hely  BIG GIRL$   Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

▶ Pénzügyi csúcs