Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási pontverseny

Így nyerhető el a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím a 2024/2025. tanévre

Kik nyerhetik el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet?

Immár hetedik alkalommal hirdetjük meg iskolahálózatunk számára a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A cím és az azzal járó, a 2024/2025. tanévben felhasználható 400.000 Ft célzott programtámogatás elnyerésére a már tag, illetve a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatába legkésőbb 2024. március 31-ig a https://www.penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található linken regisztrált általános iskolák, középfokú oktatási intézmények és kollégiumok szerezhetnek lehetőséget.

Idén is három kategóriában hirdetjük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2024/2025 cím elnyerésének lehetőségét:

• általános iskola (1-8. évfolyamokon oktató intézmények)
• középiskola (9-14. évfolyamokon oktató intézmények)
• általános- és középiskola (1-8. évfolyamok valamelyikén és 9-14. évfolyamok valamelyikén is oktató intézmények)

A díjra azok az intézmények esélyesek, melyek a pontgyűjtési időszak végére legalább 4 különböző pontszerző aktivitásban részt vettek. Közülük a Pénziránytű Alapítvány döntése alapján a legmagasabb aktivitási pontszámot elérő, maximum 12 intézmény nyerheti el a címet és a vele járó támogatást, mely a következő, azaz a 2024/2025-es tanévre szól. Az iskolánként kapható 400.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Hogyan lehet aktivitáspontokat gyűjteni?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2023/2024-es tanév iskolahálózati aktivitásaival lehet elnyerni. A Pénziránytű Alapítvány tanév programjaihoz, pályázataihoz, versenyeihez kapcsolódóan előzetesen meghirdeti a Kiemelt Pénziránytű Iskola kiírásban megszerezhető pontszámot. Az aktivitási pontok gyűjtésének időszaka 2023. szeptember 1. – 2024. május 10.

A cím elnyeréséhez tehát nem kell mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több, de legalább négy különböző, a Pénziránytű Alapítvány által kezdeményezett, meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, s gyűjteni az aktivitáspontokat. Pontok járnak azért is, ha az iskola, a tanár vagy diák elindul a pályázaton, részt vesz a programon, versenyen, képzésen, az Alapítvány pedig időről időre hírlevélben teszi közzé, hogy milyen pontszámokkal milyen szintekre jutottak már el az iskolák.

Milyen aktivitásokkal lehet pontot szerezni?

Minden iskolahálózati új intézményi regisztráció 30 pontot, minden tanári regisztráció további 5-5 pontot ér. Új tag toborzása 20 ponttal növeli az iskola egyenlegét, az évvégi iskolahálózati beszámoló határidőre történő beküldése pedig 30 pontot ér.

Az Alapítvány ebben az évben is tanárképzések sorával támogatja a pedagógusok szakmai és módszertani fejlődését. Az Új lehetőségek az iskolai pénzügyi nevelésben 40 órás blended képzésen, valamint a Pénziránytű Online Digitális Akadémia 20 órás képzésen is 20 illetve 15 ponttal gyarapíthatják iskolájuk pontjait a tanúsítványt szerző pedagógusok.

Szokásos workshopjainkon, illetve Tanárklubjainkon való részvétellel, tanári díj pályázatunkon való indulással, de a bázisiskoláink foglalkozásain és az országszerte 6 bázisiskolában elérhető MoneyTours kalandjátékon való részvétellel is értékes pontokkal gazdagíthatják iskolájukat az aktív pedagógusok. BankCode, BankVelem PénzOkos Kupa, Részvényfutam vagy MoneySim ViaDal szerepléssel a diákok is gyarapíthatják a pontokat ugyanúgy, mint az Alkotópályázatunkon való indulással.

Pontok gyűjthetők PÉNZ7 (Hitelezés) e-learning tananyagunk használatával, melyet jó szívvel ajánlunk nemcsak a technikumok, hanem a gimnáziumok és az általános iskolák tanárainak is, valamint 20 pontot ér majd a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahétre való regisztráció is.

A formálódó programokról, a szerezhető pontszámokról honlapunkon, Facebook oldalainkon és hírleveleinkben adunk rendszeresen tájékoztatást.

A sok kicsi most is sokra megy, minden pont számít!

A pályázati kiírás és a részletes pontszerzési lehetőségek megtekinthetők ITT.

 

 

Ők lettek a 2023/2024. tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben már hatodik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő címet és az azzal járó célzott programtámogatást idén is a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb iskolahálózati intézményeknek ítéltük oda.

Iskolahálózatunk legkésőbb március 31-ig regisztrált tagjai egész tanévben gyűjthették az aktivitáspontokat programjainkon, képzéseinken, pályázatainkon való részvétellel. A középiskolák mellett ebben az évben az általános iskolák is versenybe szállhattak. Egész éves aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismeréseként 11 intézménynek ítéltük oda a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó iskolánkénti 350.000 Ft-os alapítványi támogatást. A célzott támogatási összeget az intézmények a következő tanévben a pénzügyi tudatosság fejlesztésére használhatják fel.

Idén három kategóriában hirdettük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2023/2024 cím elnyerésének lehetőségét.

Az általános iskolák versenyében 5 intézményt díjaztunk:

• Bócsai Boróka Általános Iskola
• Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola
• Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
• Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Baracs)
• Szegő Gábor Általános Iskola (Szolnok)

Iskolahálózatunk középiskolái közül a legtöbb aktivitásponttal a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a következő intézmények nyerték el:

• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Győri SZC Bolyai János Technikum (Mosonmagyaróvár)
• Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

Az általános- és középiskola kategóriában a Kiemelt Pénziránytű Iskolák között köszönthetjük:

• Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda
 

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták!

 

Gratulálunk az előző tanévben nyertes Kiemelt Pénziránytű Iskoláknak!

Az előző tanévben is aktivitási verseny keretében dőlt el, hogy a Pénziránytű Iskolahálózat mely tagintézményei viselhetik a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2022/2023-as tanévben.

Egész éves aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismeréseként 10 intézménynek ítéltük oda a kitüntető címet és a vele járó 300.000 Ft-os alapítványi támogatást:

• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola
• Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium
• Európa 2000 Gimnázium
• Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
• Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen
• Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium
• Vas Megyei SZC Sárvári Turisztikai Technikum

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták!