Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási pontverseny

Gratulálunk a Kiemelt Pénziránytű Iskoláknak!

Idén is aktivitási verseny keretében dőlt el, hogy a Pénziránytű Iskolahálózat mely tagintézményei viselhetik a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2022/2023-as tanévben.

Egész éves aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismeréseként 10 intézménynek ítéltük oda a kitüntető címet és a vele járó 300.000 Ft-os alapítványi támogatást:

• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola
• Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium
• Európa 2000 Gimnázium
• Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
• Tóth Árpád Gimnázium
• Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium
• Vas Megyei SZC Sárvári Turisztikai Technikum

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták!

 

Így nyerhető el a Kiemelt Pénziránytű Iskola díj a 2022/2023-as tanévre

 

A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek eredményeire építve, újjászervezett középiskolai iskolahálózata számára ötödik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő cím és az azzal járó célzott programtámogatás - a tavalyi évhez hasonlóan - nem pályázat útján talál majd gazdára, hanem a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb hálózati iskolákat fogja díjazni.

Pontok, szintek, díjak, folyamatos visszajelzés. Egyre több tanár számára ismerős a rendszer, mely az oktatásban is növekvő népszerűségnek örvend. A gamification, azaz a játékelemek alkalmazása nem játékos környezetben a Pénziránytű Alapítvány fantáziáját is beindította, s bízunk benne, hogy az intézmények idén is szívesen csatlakoznak a játékelemekkel is kiegészülő Kiemelt Pénziránytű Iskola programunkhoz.

Kik nyerhetik el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében. A cím elnyerésére olyan magyarországi középfokú közoktatási intézmények jogosultak, akik a Pénziránytű Alapítvány középiskolai iskolahálózatának tagjai, vagy legkésőbb 2022. március 31-ig regisztrálnak a https://www.penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található linken.

Az ebben a tanévben a maximum 10 iskola által elnyerhető cím a következő, azaz a 2022/2023-as tanévre szól. Az iskolánként kapható, megemelt összegű 300.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Hogyan lehet aktivitáspontokat gyűjteni?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2021/2022-es tanév iskolahálózati aktivitásaival lehet elnyerni. A Pénziránytű Alapítvány a 2021/2022-es tanév programjai, pályázatai, versenyei meghirdetése során, azokhoz kapcsolódóan, minden alkalommal egyedileg meghirdeti a Kiemelt Pénziránytű Iskola kiírásban megszerezhető pontszámot. Az aktivitási pontok gyűjtésének időszaka 2021. szeptember 1. – 2022. május 13.

A cím elnyeréséhez tehát nem kell mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több Pénziránytű Alapítvány által kezdeményezett, meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, s gyűjteni az aktivitáspontokat. Pontok járnak azért is, ha az iskola, a tanár vagy diák elindul a pályázaton, részt vesz a programon, versenyen, képzésen, az Alapítvány pedig időről időre közzéteszi majd, hogy milyen pontszámokkal milyen szintekre jutottak már el az iskolák.

Milyen aktivitásokkal lehet pontot szerezni?

Az Alapítvány ebben az évben is tanárképzések sorával támogatja a pedagógusok szakmai és módszertani fejlődését. A Pénziránytű Online Digitális Akadémia 20 órás képzésen és az Új lehetőségek az iskolai pénzügyi nevelésben 40 órás online képzésen is gyarapíthatják iskolájuk pontjait a tanúsítványt szerző pedagógusok.

Idén is megrendezzük szokásos workshopjainkat, illetve Tanárklubunk is folytatódik a jó gyakorlatok megosztása és a pénzügyi világ újdonságainak bemutatása céljából. A programokon, szekciókon, foglalkozásokon résztvevő, illetve aktív pedagógusok is pontokkal gazdagíthatják iskolájukat.

Részvényfutam vagy BankCode szerepléssel, de partnerszervezeteink versenyein való részvételükkel a diákok is gyarapíthatják a pontokat ugyanúgy, mint a Digitális Alkotópályázatunkon való indulással. Diákoknak szánt programjaink nemcsak a pontszerzésben, de a tehetséggondozásban és a kreatív fejlesztő munka iskolai hagyományának elterjesztésében is támogatják az intézményeket.

Különösen sok pont gyűjthető e-learning tananyagaink használatával, melyeket jó szívvel ajánlunk nemcsak a technikumok, hanem a gimnáziumok tanárainak és diákjainak, valamint sokat nyom a latba a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahétre való regisztráció is.

Idén kiemelt pontokkal szeretnénk meghálálni azt is, ha intézményük segít a pénzügyi kultúra és a Pénziránytű Alapítvány jóhírének, programjainak terjesztésében is, például képzési résztvevők szervezésével, új iskolahálózati tagok toborzásával vagy programjaink megosztásával az iskola közösségi média oldalain.

A formálódó programokról, a szerezhető pontszámokról honlapunkon, Facebook oldalainkon és hírleveleinkben adunk rendszeresen tájékoztatást.

A sok kicsi most tényleg sokra megy, minden pont számít!

Pályázati kiírás ITT