A pénzügyi tudatosság digitálisan is fejleszthető

2020. szeptember 29.
 

Digitális tananyagainkat nemcsak a digitális munkarendben érdemes használni, hanem a hagyományos oktatás esetén is színesíthető velük a tanóra. E-learning portálunk, kvízeink, applikációink, játékaink folyamatosan bővülnek, frissülnek. Játékos, szórakoztató, figyelemfelkeltő és azonnal alkalmazható, pénzügyi tudatosságot fejlesztő segédanyagainkkal még élvezetesebbé, változatosabbá tehetők a tanórák.

Elindult a tanév, lassan minden intézményben kialakul a második hullám átvészelésére alkalmas menetrend. A Pénziránytű Alapítvány biztonsági okokból a személyes jelenléttel járó rendezvényeit, programjait digitális platformokra irányítja, s igyekszünk felkészülni minden forgatókönyvre. A márciusi tapasztalatokból kiindulva erőforrásainkat a digitális fejlesztésekre koncentráljuk, annak érdekében, hogy a korábbinál is több, szakmailag hiteles és megbízható tartalommal lássuk el a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusokat. Cikkünk összefoglalja mindazokat a digitális oktatási tartalmakat és lehetőségeket, melyek egy esetleges digitális munkarendben, de a hagyományos oktatás esetén is nagyon jól használhatók a Z és Alfa generációk érdeklődésének felkeltésére.

Már márciusban összeállítottunk egy tantárgyanként és korosztályonként rendszerezett digitális tananyag összefoglalót, melynek segítségével minden pénzügyi tudatosságot a tanórákba integráló pedagógus megtalálhatja a számára legideálisabb segédanyagrendszert.

A nyár folyamán újabb 24 friss animációval és újdonságként tanári magyarázattal is kiegészített oktató kisfilmmel szaporodott videóink tárháza, melyek eddig nem tárgyalt pénzügyi- gazdasági alapfogalmakat, összefüggéseket is bemutatnak. A videók nemcsak a technikumok közgazdasági szakirányain jelentenek nagyon hasznos segítséget, de a gimnáziumok pénzügyi nevelés iránt nyitott pedagógusai számára is szakszerű támogatást nyújtanak a mindennapi gazdasági, pénzügyi fogalmak, összefüggések elmagyarázásához. Az új videók megtekinthetők Pénzbook Youtube csatornánkon, de érdemes szemezgetni korábbi, a PÉNZ7 tananyagokhoz készült és e-learning portálunk rendszerébe integrált animációink között is.

E-learning portálunk tartalmait folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk. A rendszert használó pedagógusok véleménye alapján az oktató munkát jelentősen leegyszerűsíti, egyben a diákok előrehaladásának személyre szabott követésén keresztül a formatív értékeléshez is komoly segítséget nyújt. Érdemes kipróbálni a PÉNZ7 tananyagokhoz és a pénzügyi és vállalkozási ismeretek választható tantárgyhoz kapcsolódó, valamint az Iránytű a pénzügyekhez akkreditált tankönyvünket feldolgozó ingyenes, egy egyszerű regisztrációt követően már használatra is kész tanulást és tanári munkát támogató tananyagainkat.

Tovább bővítjük Kahoot! tesztjeink és érmekvízeink sorát, megújult Tőzsde csapatjátékunk pedig izgalmasabb árfolyammozgásokkal várja a tőzsde iránt érdeklődő, de a legalapvetőbb ismeretekre vágyó diákokat és tanárokat.

A Z és Alfa generációk számára fejlesztett Pénzügyi Hősképző és Értem a pénzem mobilapplikációink mellett pedig október közepétől egy újabb telefonos alkalmazással lepjük majd meg a diákokat és tanárokat. Az új mobilapp a 2021-es PÉNZ7 pénzügyi tematikájához, a zöld szemléletű családi költségvetéshez kapcsolódik, s reményeink szerint nagy sikert arat majd a megcélzott, fiatal felhasználók körében. Érdemes figyelni Facebook oldalunkat, honlapunkat, ahol hamarosan hírt adunk az ingyenesen elérhető zöldappunk indulásáról.