E-learning portál

PÉNZ7 

Az Alapítvány a Pénzügyi és vállalkozói témahét keretében 2018-ban a hitelek, 2019-ben pedig a befektetések témakörében jártasságot nyújtó, a tanárok felkészülését és tájékozottságát segítő online tananyagot készített, valamint az „Iránytű a pénzügyekhez” című középiskolai tankönyvének hitelekkel, és befektetésekkel kapcsolatos fejezeteit is digitalizálta mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára.

Pénzügyi és vállalkozási ismeretek

Két éve indult útjára a szakgimnáziumok 10. évfolyamán a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy. A Pénziránytű Alapítvány a tanárkollégák felkészítésével és korszerű tankönyve, az Iránytű a pénzügyekhez felajánlásával járult hozzá a tantárgy zökkenőmentes bevezetéséhez. A digitalizáció kihívásainak is megfelelve most egy további eszközzel szeretnénk szolgálni és támogatni a tantárgy tanítását.

Tankönyvünk alapján e-learninges tananyagot készítettünk a kerettantervvel teljesen összehangolva, amelyben
• interaktív lehetőségeket (feladatokat, önellenőrző teszteket, számonkérést)
• és látványos problémafelvetéseket, illetve az összefüggéseket, egyes tananyagrészeket értelmező animációkat készítettünk.

Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja, és lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, tudásának feltérképezését, ellenőrzését, mérését.

IRÁNYTŰ A PÉNZÜGYEKHEZ

A 2017-ben megjelent középiskolai tankönyv frissített, teljes anyagát e-learning formában – animációkkal, önellenőrző tesztekkel - és a tanári munkát segítő módon adtuk közre 2019 májusában. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja. A pedagógusok számára lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának feltérképezését, tudásának ellenőrzését, mérését. Kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzés támogatására is, a diákoknak a közoktatás keretein kívül is lehetőségük van a tananyag elérésére.

Az e-learninges tananyagokat a Pénziránytű Alapítvány ingyenesen bocsátja a szakgimnáziumok és minden érdeklődő iskola rendelkezésére

• Tanári regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar

• Diák regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg

Segítség az e-learning rendszer használatához: