Pénziránytű Tanári Díj 2023/2024

Pályázati kiírás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Pénziránytű Tanári Díjat – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért. A pályázat célja, hogy teret adjunk jó gyakorlatuk bemutatására a modern pedagógiai módszerek és a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak. A felhívásra a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok jelentkezését várjuk.

Az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozathoz kapcsolódva ismét két kategóriában lehet pályázni:

  • Projektterv kategóriában a Megtakarításból befektetés témakörében,
  • Foglalkozásterv kategóriában pedig a Megtakarításból befektetés vagy az Okosan a hitelekről témaköreiben várjuk a pályázatokat.

Díjazás:

  • A Projektterv kategóriában elnyerhető támogatás összege pályázatonként 600.000 forint. Amennyiben egy projekttervet két pedagógus készít el, abban az esetben az elnyerhető összeg megoszlik a pályázók között.
  • A Foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 250.000 forint. Ebben a kategóriában csak egyedül lehet pályázni.
  • A Magyar Bankszövetség felajánlásával Különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények tanárainak pályázatai, amelyek csatlakoztak, vagy legkésőbb 2024. január 8-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

Jelentkezés menete és határideje:

A pályázó(k) a Pénziránytű Alapítvány által erre a célra biztosított online jelentkezési felületen tudják pályázatukat benyújtani.

Az online jelentkezési felület elérése: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/tanaridij20232024

Pályázati határidő: 2024. január 8. 15:00 óra

Több pályázat benyújtása esetén minden egyes pályázathoz külön jelentkezés szükséges az online felületen.

A jelentkezési lap kitöltésén túl szükség van a pályázati anyag feltöltésére is.

A pályázati anyag feltöltési helye (a link az online jelentkezési felületről is elérhető): https://www.dropbox.com/request/25tP1PjlHEPOGCbtuj1o

(A pályázat feltöltéséről az Alapítvány külön értesítést nem küld. Az esetleges hiánypótlásra az Alapítvány emailben történő jelzése alapján, egyszeri alkalommal, a jelzést követő 3 munkanapon belül van lehetőség.)

Elbírálás, eredményhirdetés

A sikeres pályázáshoz szükséges szakmai és módszertani segédanyagok, valamint az elbírálás menetével kapcsolatos információk a pályázati kiírásban találhatók. A pályázat eredményéről az Alapítvány elektronikus úton értesít minden jelentkezőt, továbbá a díjazottak nevét és iskoláját, valamint a nyertes pályázatokat honlapján is közzéteszi.

Eredményhirdetés: 2024. február 21.

A díjak átadására várhatóan a 2024. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva, ünnepélyes keretek között kerül sor.

További részletes információk, kapcsolat

  • Pályázati kiírás ITT
  • Projektleírás sablon ITT
  • Foglalkozásterv-leírás sablon ITT

Az előző évi pályázat, illetve a 2022/2023 tanév díjazottai és pályaműveik ITT érhetők el.

A díjjal, illetve jelentkezéssel kapcsolatos további információ az iskolahalozat@penziranytu.hu email címen kérhető.

Köszönjük, hogy Önök is fontosnak tartják a diákok pénzügyi tudatosságának innovatív fejlesztését, sikeres pályázást kívánunk!