Pénz7

A PÉNZ7 a gyakorlatra összpontosít már tíz éve

 

Közel 1300 iskola több mint 203.500  diákja vett részt a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő pénzügyi és vállalkozói témahéten. A PÉNZ7 hivatalosan lezárult, de izgalmas kísérőeseményein még hetekig részt vehetnek a diákok és tanáraik. Emellett az elmúlt tíz év tananyagait jó szívvel ajánljuk a tanév hátralevő részére is. Miért és hogyan érdemes pénzügyi tudatosságra nevelni a diákokat? Gyakorló tanárokat és vállalkozói önkéntest kérdeztünk a témáról.

PÉNZ7 JUBILEUMI TANÓRA

PÉNZ7 JUBILEUMI TANÓRA

2024

2024-ben Magyarországon immár tizedik alkalommal vehetnek részt az iskolák a PÉNZ7 kezdeményezésben, amely nyolcadik éve a tanév rendjébe illeszkedő pénzügyi és vállalkozói témahét is. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről. 

Kasszatuning – hitelesen a hitelekről

 


PÉNZ7 Projektterv

A Pénziránytű Alapítvány Kasszatuning - hitelesen a hitelekről című projektje a 2024-es PÉNZ7 témáját, a hitelezést járja körbe. A több tanórát felölelő projekt kiegészítésként jól kapcsolódik a 2024-ben 10 éves jubileumát ünneplő PÉNZ7 pénzügyi óráihoz, de önálló foglalkozásként is megtartható bármikor.

Már lehet regisztrálni a PÉNZ7-re

 

A pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7 rendezvénysorozatot 2024. március 4-8. között rendezik meg, immár a tizedik alkalommal. A jubileumi eseménysorozat megvalósításáról szóló együttműködési megállapodást múlt héten írták alá szervezők. A jubileumi témahéten való részvételre ettől a héttől kezdve egészen a PÉNZ7 végéig regisztrálhatnak az iskolák és a pedagógusok.

A felső tagozatos diákok kedvence volt a PénzFutam

 

Lezárult a PénzFutam, melyet a Medve Matek csapatával együttműködésben szerveztünk. A PÉNZ7 kísérőeseményeként nagy sikert aratott tavaszi szabadtéri kaland június 8-tól egy hónapra visszatért. Az országszerte elérhető szabadtéri kihívásban idén tavasszal és nyáron 15.000 játékos tette próbára pénzügyi, logikai tudását.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pénz7 csatornájára