Szeptember 30-ig lehet pályázni a Kiemelt Pénziránytű Iskola címre

2019. szeptember 18.
 

Akár 800.000 Ft támogatást is nyerhet idén az a középiskola, amelyik sikeresen pályázik a Kiemelt Pénziránytű Iskola címre. A legsikeresebb intézmények nemcsak a támogatással, hanem az annak révén megvalósuló színes programokkal, versenyekkel, képzésekkel és diákjaik gyarapodó pénzügyi tudásával is gazdagodhatnak.

Ebben a tanévben immár harmadik alkalommal hirdetjük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola pályázatunkat azon középiskolák részére, amelyek kiváló munkát végeznek a 14-20 éves korosztály pénzügyi nevelése terén. Idén azonban az előző évektől eltérően már 3 fokozatban nyújthatnak be pályázatot a pénzügyi tudás terjesztése iránt elkötelezett iskolák.

A BRONZ fokozatú Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének feltétele a Pénzre váltható tudás projektnap megtartása az iskolában, minimum egy diákcsapat részvétele a tavaszi BankCode versenyen, valamint az Alapítvány szakmai munkájának támogatása. A BRONZ fokozattal az iskola akár 300.000 Ft támogatást is nyerhet.

Az EZÜST fokozatra az az iskola pályázhat, amelyik vállalja egy tudásmegosztó worksop megszervezését vagy helyszínt és résztvevőket biztosít az Alapítvány valamelyik 30 órás, akkreditált ingyenes továbbképzésének. Az ARANY minősítéshez az EZÜST fokozat vállalásai mellett egy regionális, pénzügyi biztonság témájú vetélkedő szervezését is fel kell vállalnia az iskolának. Az EZÜST FOKOZAT AKÁR 500.000 forintos támogatást is jelenthet az iskolának, míg az ARANY fokozatú kiemelt iskola cím 800.000 forinttal is gyarapíthatja az iskola alapítványának számláját.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola pályázatra az Alapítvány középiskolai hálózatához legkésőbb 2019. szeptember 30-ig csatlakozó intézmények jelentkezhetnek. A Pénziránytű Alapítvány a nyertes iskoláknak nemcsak pénzügyi, hanem szakmai segítséget és folyamatos konzultációs lehetőséget is biztosít. A diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztése idén is kifizetődő lesz tehát az intézmények számára.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. szeptember 30.
További információ és a pályázat dokumentumai elérhetőek az Alapítvány honlapján: https://www.penziranytu.hu/kiemelt-penziranytu-iskola-201920