Pénzügyi Hősöket keresünk!

2021. november 10.

 

 

A modern kor és a történelem pénzügyi hősei elevenednek meg a Pénziránytű Alapítvány középiskolásoknak kiírt digitális alkotó pályázata keretében. Kíváncsian várjuk, hogy látják a fiatalok? - Kik a pénzügyi hősök, s mivel érdemelhetik ki ezt a kitüntető címet?

A Pénziránytű Alapítvány középiskolai hálózata számára hirdeti meg a „Pénzügyi Hősök” c. digitális alkotó pályázatot. A pályázat célja a középiskolás korosztály pénzügyi tudatosságának erősítése és a pénz szerepének megismertetése a történelem és a mindennapok tükrében. A cél elérése érdekében pedig bevetünk néhány modern eszközt, hogy a Z generáció érdeklődését, belső motivációját felkelthessük.

Az együttműködést ösztönözve a pályázatra maximum 5 fős diák-tanár csapatok jelentkezését várjuk, akik két kategóriában, instagram posztként is felhasználható digitális plakáttal, vagy maximum 45 másodperces TikTok videóval mutathatják meg, kik a történelem, illetve mindennapjaink pénzügyi hősei.

Egy csapat mindkét kategóriában indulhat, de kategóriánként csak egy-egy pályázatot nyújthat be. Egy iskolából vagy kollégiumból bármennyi csapat jelentkezhet, azonban egy diák csak egy csapatnak lehet tagja. Egy tanár több csapat tagja is lehet, de csak egy – a magasabb értékű - nyereményre jogosult.


FIGYELEM! A pályázaton való részvétellel iskolahálózatunk tagjai értékes pontokat gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben is!


A pályázat megvalósítása során olyan oktatási célú digitális tartalom készítése a feladat, amely az iskolás korosztály számára fogyasztható formában, szakmailag hiteles pénzügyi ismereteket hordoz. Mindkét kategóriában a szakmai igényesség, az ötletesség és a kreativitás lesznek a legfőbb bírálati szempontok.

A pályázathoz szakmai háttéranyag és Digitális Alkotóműhely sorozatunk inspiráló videói is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

A pályázatra 2021. január 31-ig várjuk a reményeink szerint ötletes, akár humoros, a középiskolások gondolatait megjelenítő alkotásokat a Pénziránytű Iskolahálózatunkba legkésőbb a beadási határidőig regisztrált iskolák csapataitól.  A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri választja ki a maximum 10-10 legígéretesebb alkotást, melyeket az Alapítvány Pénzbook Instagram oldalán és TikTok csatornáján is megversenyeztetünk. A pályaművekre érkezett like-ok száma és a szakmai zsűri értékítélete alapján alakul ki a végleges sorrend. Kategóriánként a legjobb alkotást készítő maximum 3-3 csapat tagjait díjazzuk, összesen 1.200.000 Ft értékben.

Lássuk, kik a pénzügyi hősök! A további részletekért, a szakmai és módszertani útmutatókért, letölthető anyagokért pedig klikk honlapunkra: a https://penziranytu.hu/digalkotopalyazat2022