PÉNZ7 2020-BAN IS

Idén március 2-án indul a PÉNZ7 programsorozata. Az előző évek sikereire alapozva a programkínálat és a lehetőségek tovább bővülnek, színesednek.

November 11. óta lehet folyamatosan regisztrálni a 2020-as PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre. A regisztráció mindig egy tanévre szól, így kérjük, hogy ne feledkezzenek meg az idei jelentkezésről! A március 2-6. közötti témahét vállalkozói témája az Ötletből vállalkozás, pénzügyi témája pedig a Pénzügyi biztonság, melynek keretében (bizonyos korosztályoknál) két altéma is választható: 1. Biztosítások, 2. Korszerű pénzkezelés – digitális biztonság. A regisztráció és folyamatos, részletes információk a témahétről és a kísérő eseményekről a www.penz7.hu honlapon érhetők el.

A Pénzügyi biztonság – biztosítások téma – fejlesztésében a Pénziránytű Alapítvány megbízásából és szakmai támogatásával tapasztalt pedagógusok vettek részt. A szakmai lektorálásban pénzügyi szakértők segítettek. A tananyagok végső formája a próbatanítások tapasztalatainak felhasználásával alakult ki.

Pénzügyi témakörben a tananyagok az alábbiak:

  • 3-4. és 5-6. osztályosok számára 45 perces tananyag pénzügyi biztonság (biztosítások) témakörben
  • 7-8. és 9-11. évfolyamosok számára 45 perces tananyag pénzügyi biztonság (biztosítások) témakörben és 45 perces tananyag pénzügyi biztonság (korszerű pénzkezelés – digitális biztonság) témában

A programhoz csatlakozó, regisztrált iskolák oktatói ingyenes hozzáférési lehetőséget kapnak a PÉNZ7 pénzügyi-gazdasági tananyagaihoz. A www.penz7.hu oldalon további segédanyagokat érhetnek el az érdeklődők: a korosztályos mintaórákról készült videók mellett a felkészülést segítő rögzített webináriumok (internetes előadások) is megtekinthetők februártól, továbbá elérhető a tanórákat tartó pedagógusoknak készült e-learning tananyag is.

Az elmúlt években megszokott módon idén is az első 500, Pénzügyi biztonság – biztosítások témára regisztráló iskola a tananyagokat és az órák megtartásához szükséges kellékeket, feladatlapokat nyomtatott formában is megkapja a Pénziránytű Alapítvány finanszírozásának köszönhetően. A program sikerének egyik kulcsa, hogy a pénzügyi tanórák megtartásához az iskolák pénzügyi önkéntesek részvételét is igényelhetik, akik a társadalmi felelősségvállalás jegyében csatlakoznak ezekhez a rendhagyó tanórákhoz, az órákat vezető tanárok szakmai segítőiként.

A programsorozattal kapcsolatban folyamatosan frissülő tájékoztatás olvasható a PÉNZ7 honlapján, a www.penz7.hu címen.  A PÉNZ7 kísérőprogramjairól is itt található információ (BankCode tanulmányi verseny, PénzOkos Kupa, Részvényfutam online tőzsdejáték középiskolásoknak és tanáraiknak, Nagy Diák Pénzügyes Teszt, Európai Pénzügyi Kvíz).

A 2015-ös, 2016-os, 2017-es, 2018-as és 2019-es rendezvénysorozat alkalmából megalkotott, általános iskolásoknak szóló tananyagot és óraterveket ezen az oldalon lehet elérni, míg a középiskolások számára kifejlesztett anyagok innen tölthetőek le.