PÉNZ7 2023-BAN IS

2023. március 4-8. között a nyolcadik PÉNZ7 köznevelési témahét valósul meg az iskolákban, pénzügyi témakörben aKorszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben”, a vállalkozói témakörben az „Gondolkozz és Vállalkozz! fókusszal.

A PÉNZ7 az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány közreműködésével valósul meg. A partnerek küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi-gazdasági nevelését, vállalkozói hajlandóságának formálását, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését. A programra 2021-ben is nagy érdeklődés mutatkozott: több mint 1100 iskola 171.500 diákja vett rész csaknem 12.500 órán, 2000 regisztrált pedagógus, 700 önkéntes közreműködésével.

Kérjük, önök is regisztrálják iskolájukat, hogy minél több diák sajátíthasson el hasznos pénzügyi és vállalkozói ismereteket! https://www.penz7.hu/

FIGYELEM! A PÉNZ7 regisztrációt minden tanévben meg kell újítani, az előző évi regisztrációval az eseményhez csatlakozni és az idei tananyagokat elérni nem lehet!

Tananyagok és tanárfelkészítés:

Az élményközpontú PÉNZ7 rendhagyó tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan adják át a felelős döntéshez szükséges ismereteket, fejlesztik a kreatív problémamegoldás képességét.

A 2022. évi PÉNZ7 Pénzügyi tervezés és megtakarítások témában készült tananyagait nyomtatott formában ebben az évben is eljuttatjuk az első 500 regisztrált iskolának. Az idei év négy korosztály számára készült tananyagai pedig a PÉNZ7 hivatalos oldalán, regisztrációt követően február közepétől érhetők el. A honlapról egyéb, a téma feldolgozását alternatív módon segítő foglalkozásterveket is letölthetnek.

A Pénziránytű Alapítvány ebben az évben is tanárfelkészítő webináriummal segíti a rendhagyó tanórák megtartását.

A webináriumok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, a regisztrációs linket a PÉNZ7 hivatalos oldalán tesszük közzé februárban.

A Pénziránytű Alapítvány YouTube csatornáján az előző évekhez hasonlóan februártól elérhetők a Pénzügyi tervezés és megtakarítások téma elkészült mintaóra felvételei: https://www.youtube.com/c/PénziránytűAlapítvány

A Pénziránytű Alapítvány e-learning portálján már elérhető a tanárfelkészítő tananyag a https://elearning.penziranytu.hu/ címen. A portál használata ingyenes, de a tananyag eléréséhez, tanári regisztráció szükséges, melyet a https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar oldalon tehet meg.

Az e-learning tananyag felületének kezelése nem bonyolult, de igény szerint segítségképpen az erről szóló 2018-as felkészítő webinárium rögzített változata megtekinthető a https://youtu.be/s2wJdzsMcNk linken.

Kísérőesemények

A programsorozattal kapcsolatban folyamatosan frissülő tájékoztatás olvasható a PÉNZ7 honlapján, a www.penz7.hu címen. A PÉNZ7 kísérőprogramjairól is itt található bővebb információ (BankCode tanulmányi verseny, BankVelem PénzOkos Kupa, Részvényfutam online tőzsdejáték, Digitális Szimat Kvíz, ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre - online pénzügyes teszt, Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj, JAM Innovációs nap).

 

Minden hét PÉNZ7:

A pénzügyi tudatosság fejlesztésével érdemes azonban folyamatosan foglalkozni. A témahét remek alkalom a figyelemfelhívásra, de minden pedagógusnak jó szívvel ajánljuk, hogy építse be tanrendjébe a kerettantervekben is megjelenő, mindennapi pénzügyi és gazdasági ismereteket.

Érdemes figyelemmel kísérni a témahét online programjait a PÉNZ7 zárását követően is.

A PÉNZ7 programsorozattól függetlenül, tetszőleges időben és tantárgyi keretek között az idei és a korábbi tanévek minden tananyaga gyakorlati segédanyagként rendelkezésre áll, és elérhető lesz a www.penz7.hu honlapon. Lehetősége van tehát az iskoláknak, hogy – a helyi igényekhez és a diákok felkészültségéhez igazodva – a vállalkozási témák mellett akár a családi költségvetés-készítés, okos bankolás, hitelezés, vagy a befektetés tananyagaiból is válogassanak a tanév hátralévő részében.

 

PÉNZ7 2015-2023

A 2015-ös, 2016-os, 2017-es, 2018-as, 2019-es, 2020-as, 2021-es, 2022-es és 2023-as rendezvénysorozat alkalmából megalkotott, általános iskolásoknak szóló tananyagot és óraterveket ezen az oldalon lehet elérni, míg a középiskolások számára kifejlesztett anyagok innen tölthetőek le.

 

címkék: