PÉNZ7 2024-BEN IS

Magyarország a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. Az oktatásért felelős tárca 2017-ben a tanév rendjébe is beemelte a témahetet és a Belügyminisztérium immár projektgazdaként támogatja a programot.

A PÉNZ7 minden évben, rendszerint március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények a tanév végéig követik egymást.

A PÉNZ7 pénzügyi témáinak kínálata 2024-ben – a 10. jubileumi évre tekintettel rendhagyó módon - tananyagcsomagokat tartalmaz Pénzügyi életleckék címmel, melyben a 2021-2023-as évek családi költségvetés, pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés tananyagai mellett újra a hitelek témája is fókuszba kerül.

A témahetekre készített 45, illetve 90 perces rendhagyó tanórák korosztályonként differenciált tananyagait a tanári útmutatókkal és mellékletekkel együtt a témahétre regisztrált pedagógusok és önkéntesek számára ingyenesen biztosítja az Alapítvány.

Az első 500, pénzügyi témára regisztrált iskola a tananyagokat és az órák megtartásához szükséges kellékeket, feladatlapokat nyomtatott formában 2024-ben is megküldi a Pénziránytű Alapítvány.

Az évek során kialakult gyakorlat szerint a tanórákat bemutató, visszanézhető webináriumok, minta tanóra felvételek és az év pénzügyi fókusztémáját feldolgozó e-learning tananyag is áll a kollégák rendelkezésére a felkészülés segítésére. A középiskolások számára a hitelezés témájában korszerű projektterv is elérhető, továbbá minden korosztály számos kísérőeseményen – játékos kvízeken, vetélkedőkön, játékokokon vehet részt ebben a tanévben is.

A 2024-es tananyagok a PÉNZ7 hivatalos oldalán a regisztrált pedagógusok számára érhetők el.

A program aktuálisan frissülő honlapja ITT érhető el.

 

címkék: