Nehéz döntés volt, de eldőlt, melyek az idei tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái

2019. október 24.
 

A 2019/2020-as tanévben a Pénzre váltható tudás projektnapokkal összekapcsolva és három fokozatban pályázhattak középiskolai hálózatunk tagintézményei a Kiemelt Pénziránytű Iskola címre, mely nemcsak elismerést és presztízst, hanem jelentős anyagi támogatást is jelent az iskolák számára.

Kiemelkedően színvonalas pályázatok érkeztek az idei tanév Kiemelt Pénziránytű Iskola pályázatára. Az intézmények ARANY, EZÜST és BRONZ fokozatra is pályázhattak, attól függően, hogy milyen programokat vállaltak a pénzügyi nevelés és tudásmegosztás megvalósítása terén. A BRONZ fokozatra a tavalyi tanévben nagy sikerrel megvalósult Pénzre váltható tudás projektnapok megszervezésével, a BankCode versenyhez való csatlakozással és az Alapítvány szakmai munkájának segítésével lehetett pályázni. Az EZÜST fokozatra a bronz fokozat vállalásain túl azon iskolák pályázhattak sikeresen, amelyek a jó gyakorlatok bemutatására tudásmegosztó regionális workshop szervezését, vagy helyszín és résztvevők biztosítását vállalták az Alapítvány egyik 30 órás akkreditált képzésére. Az ARANY fokozat elnyerése érdekében pedig a 2020-as PÉNZ7 központi témájához kapcsolódva a pályázónak vállalnia kellett egy olyan Pénzügyi biztonság témájú saját vetélkedő szervezését is, amelyre majd meghívják a település vagy régió legalább 4 másik iskoláját.

Összesen 28, rendkívül értékes pályamunka érkezett az Alapítványhoz, melyek értékelése több körben zajlott. Nem volt könnyű dolgunk, mert jobbnál-jobb pályázatok érkeztek. Nagy örömünkre szolgált látni, hogy hálózatunk tagiskolái mennyi energiát fektettek már eddig is abba, hogy diákjaik megismerhessék a mindennapi pénzügyi döntéseikhez szükséges legfontosabb információkat, s kialakítsák a fiatalok pénzügyi tudatosságának alapjait. A rutinos, évek óta nagyon aktív iskolák mellett igyekeztünk teret adni az új tagoknak és figyelni arra is, hogy a régiók közötti egyensúly is megmaradjon.

Az ARANY FOKOZATÚ Kiemelt Pénziránytű Iskola elismerést és a vele járó akár 800.000,- Ft-os támogatást nyerte:

  • Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

EZÜST FOKOZATÚ Kiemelt Pénziránytű Iskola elismerésben és a hozzá tartozó akár 500.000 Ft-os támogatásban részesülnek:

  • Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziuma
  • Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma
  • Pápai SZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Várpalota)

A BRONZ FOKOZATÚ Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és az akár 300.000,- Ft-os támogatási összeget kapják:

  • Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Aszód)
  • V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpádházi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda (Sátoraljaújhely)
  • Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
  • Mátyás Király Gimnázium (Fonyód)

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címek ünnepélyes díjátadására a Magyar Nemzeti Bank épületében, az Alapítvány október 18-i iskolahálózati workshopján került sor.

Szívből gratulálunk nyerteseinknek és minden résztvevő iskolának!