Megújult a Pénziránytű Alapítvány

2015.05.20.

„Értem a pénzem”, avagy megújult a Pénziránytű Alapítvány

Új stratégiai tervet fogadott el a Pénziránytű Alapítvány kuratóriuma. Az idei év kiemelt témája a családi költségvetés-készítés. E cél megvalósításához számos különböző eszközt, játékos feladatokat, életszerű példákat, kalkulátorokat, valamint médiakommunikációs megoldásokat használunk.

A Pénziránytű Alapítvány kuratóriuma egy ötéves, tematikájában fokozatosan építkező, új stratégiai tervet fogadott el, melynek célja, hogy a pénzügyi szemléletformálás mellett kézzelfogható, gyakorlati ismereteket nyújtson a mindennapi pénzügyi tervezéshez, felhasználva a modern kommunikációs technikák adta játékos és interaktív lehetőségeket. Azoknak kívánunk segítő kezet nyújtani, akik elhatározták, hogy kezükbe veszik a pénzügyeiket, hogy biztonságosabbá, tervezhetőbbé tegyék az életüket.

Az idei évtől az Alapítvány kiszélesítette célcsoportjai körét, és a közeljövőben a középiskolások mellett az általános iskolás és a felnőtt korosztályok számára is átfogó pénzügyi ismeretterjesztő programokat dolgoz ki. Ezekben aktív szerepet szánunk a hatékony és modern kommunikációs eszközöknek és csatornáknak.

A 2015-ös év kiemelt témája a családi költségvetés-készítés. E cél megvalósításához számos különböző eszközt, így játékos feladatokat, életszerű példákat, játékokat, kalkulátorokat, valamint médiakommunikációs megoldásokat használunk.
Játékosság és interaktivitás

Megújult weboldalunkon (www.penziranytu.hu) a látogatók nem csupán ötleteket kapnak, de néhány kattintással megtudhatják például: hol csúszik el a napi vagy havi költségvetésük, mennyit takaríthatnak meg, ha megismerkednek saját „pénznyelőikkel”, vagyis olyan kiadásokkal, amelyek feleslegesek, vagy éppen nem engedhetjük meg azokat magunknak. A weblapot egy újonnan indult, pénzügyi tervező alkalmazás egészíti ki, melynek segítségével kialakíthatjuk saját költségvetésünket, és folyamatosan nyomon követhetjük annak alakulását. Elindult a Pénziránytű Alapítvány Facebook oldala is, melynek célja, hogy közösségi aktivitásokkal támogassa az ismeretterjesztést; az oldal lehetőséget kínál például arra, hogy az olvasókat bevonva ötleteket gyűjtsünk, és a legjobbakat díjakkal jutalmazzuk.
A gyermekeink oktatása és nevelése

A Pénziránytű Alapítvány továbbra is támogatja a leghatékonyabb iskolai programokat, így az általános iskolásoknak szóló pénzügyi ismeretterjesztő BankVelem programot, mely játékos környezetben arra tanítja a diákokat, hogy az elvégzett munkával (iskolai szelektív gyűjtés) megkeresett jövedelmet (pontokat) nem kell azonnal elkölteni (vagyis beváltani ajándékokra), hanem érdemes vele gazdálkodni, takarékoskodni, sőt, a megtakarítást nemes célokra is fel lehet ajánlani. Az idei év elejére már közel 1 000 általános iskola 30 000 diákja és közel 2 000 osztálya regisztrált a programba. A középiskolásoknak szóló programjainkat idén jelentősen megújítjuk; az átdolgozott oktatási anyagok várhatóan a 2015/16-os tanévtől lesznek elérhetőek.

Programjaink folyamatosan megújulnak, weboldalunkon keresztül újabb játékos feladatok, ötletek, versenyek lesznek elérhetőek.

Kapcsolattartó: Pap Judit (sajto@penziranytu.hu)