A középiskolások pénzügyei – új 10 órás tanárképzés a szakképzésben oktatóknak

2022. augusztus 17.
 

Jól jönne néhány órára bevihető konkrét feladat, ötlet, tipp, bevált módszertani gyakorlat, mellyel ösztöndíjat, munkabért kapó diákjai pénzügyi tudatosságát fejlesztheti? Szeretné pénzügyi tudását elmélyíteni és már most készülni a 2023-as PÉNZ7-re? Vett már részt digitális akadémiánkon és még több pénzügyi háttérinformációra van szüksége?

Ha csak egyik kérdésünkre is igennel felelt, akkor 5+5 órás online blended képzésünket Önnek találtuk ki!

A szakképzésben tanuló diákok ösztöndíja (és munkabére) számos új, sokszor ismeretlen helyzet elé állítja a tanulókat: bankszámlájuk, bankkártyájuk lesz, saját pénzre tesznek szert, amellyel jól kellene tudni bánni. Képzésünk elvégzésével a szakképzésben tanuló diákok osztályfőnökei, szaktanárai, oktatói hatékony támogatást tudnak adni diákjaiknak az önálló jövedelem okos felhasználásához, megismertetve a korszerű pénzkezelés eszközeit, valamint a pénzügyi tervezés és megtakarítások lehetőségeit a középiskolás korosztállyal.

A program támogatja a 2023-as PÉNZ7-re való felkészülést is, amelynek témája a korszerű pénzkezelés lesz. (Az általános iskolai és gimnáziumi tanároknak továbbra is a Pénziránytű Online Digitális Akadémia képzésünket ajánljuk, melynek pénzügyi modulja szintén a korszerű pénzkezelésre fókuszál. Mindezt pedig nagyon jól kiegészíti e-learning portálunk nyár elejétől elérhető Korszerű pénzkezelés tananyaga is.)

A Középiskolások pénzügyei képzés során a résztvevők a tanulókkal is végezhető csoportos feladatokban mélyedhetnek el, a MoneySim online szimulációs játék tanórai felhasználásával, a korszerű pénzkezeléssel, valamint a pénzügyi tervezéssel és megtakarításokkal kapcsolatos interaktív feladatokkal is találkozhatnak. Mindemellett segítséget kapnak az önálló e-learninges tanuláshoz és megismerik a pénzügyi tudatosságra nevelést segítő tananyagokat, programokat, lehetőségeket is.

Az egy délutánt felölelő, 5 online kontaktórával, majd 5 óra e-learning tananyaggal támogatott otthoni tanulással teljesíthető 10 órás blended képzésünk az OTR listán szerepel, az oktatók négyévenkénti továbbképzési kötelezettségébe elszámolható.

A szeptember 28-án Zoom platformon megrendezésre kerülő első képzési alkalomra szeptember 14-ig ezen a linken lehet jelentkezni: REGISZTRÁCIÓ

Minden képzésünkre korlátozott létszámú férőhely érhető el, akik ezen felül jelentkeznek, várólistára kerülnek és a várhatóan novemberben és februárban megrendezésre kerülő képzéseknél elsőbbséget élveznek.

További információt, részletes tematikát pedig tanárképzési oldalunkon talál: https://penziranytu.hu/kozepiskolasok-penzugyei

Bármely szakos, a szakképzésben oktató kollégát szeretettel várunk ingyenes képzésünkön!