Idén is megrendezték a tiszaroffi nyári tábort

2016. július 8.
 

A tavalyi eredményekre tekintettel, idén július 4. és 8. között ismét megnyitotta kapuit a halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását és pénzügyi ismereteik bővítését célzó, tiszaroffi nyári tábor. A Pénziránytű Alapítvány támogatásával, a Tiszaroffi Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány szervezésében megvalósuló táborban idén is közel nyolcvan nehéz körülmények közt élő diák tanulhatott játszva, nyaralás közben a pénz felelős kezeléséről.

A tiszaroffi tábort a szervezők a helyi és a környező településekről (Tiszabő, Tiszagyenda) származó, mélyszegénységben élő diákok felzárkóztatása érdekében hozták létre, s a program keretein belül különösen nagy hangsúlyt fektettek a pénzügyi szemléletformálásra és készségfejlesztésre. A napközis jellegű táborban 2-9. évfolyamos diákok vehettek részt, tapasztalt általános iskolai tanítók felügyelete alatt. A gyerekek a könnyed, szórakoztató programok mellett, a gyakorlott pedagógusok vezetésével, napi 3*45 percben játékos oktatófoglalkozásokon bővíthették pénzhasználathoz kötődő ismereteiket.

A foglalkozások során alkalmazott, speciális oktatási tervet és tananyagot a Pénziránytű Alapítvány biztosította a tábor számára. Az általános iskolás korosztály igényei szerint kifejlesztett, családi költségvetéssel, illetve pénzügyi tervezéssel és megtakarítással foglalkozó óraterveket és feladatokat korábban már több ezer pedagógus tesztelte, és a tananyag szakmai színvonalát egyöntetűen kiválóra értékelték. A táborban a pénzügyi, illetve matematikai és logikai foglalkozásokon kívül a diákok drámajátékokon, szituációs gyakorlatokon és fenntarthatósági témákkal foglalkozó beszélgetéseken is részt vehettek.

Tekintsék meg a köztelevízió Ma délelőtt című műsorában a tábor kapcsán készült beszélgetést: