„Álomból valóság” Pénziránytű Alkotópályázat akár 100.000 Ft nyereménnyel

2023. szeptember 27.
 

Ebben a tanévben is megéri részt venni a Pénziránytű Iskolahálózat 1-14. évfolyamosoknak, három korosztályban meghirdetett Alkotópályázatán. A 30 legötletesebb pályamű és a Social-media különdíj mellett a legtöbb diákot motiváló tanárokat, a felső tagozaton a legtöbb digitális alkotást mentoráló pedagógust is díjazzuk. Emellett a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben is értékes pontokat gyűjthetnek a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott intézmények.

Az álmoktól a gondos pénzügyi tervezésig

Nincs ingyen sajt… mindenért meg kell dolgozni, de a jólét egy kis odafigyeléssel növelhető, álmaink, céljaink tudatos tervezéssel megvalósíthatók. Ennek a gondolatnak az erősítését célozza idei Alkotópályázatunk, mely az „Álomból valóság – így érhetjük el pénzügyi céljainkat” címet viseli. A három korosztályban, az alsó tagozatosoknak, a felsősöknek és a középiskolásoknak kiírt pályázatra a Pénziránytű Iskolahálózathoz legkésőbb a november 27-i pályázati határidőig csatlakozott intézmények diákjainak alkotásait várjuk. A pályázóknak kreatív, ötletes, korosztályuknak vonzó módon kell plakát formában megjeleníteniük vágyott pénzügyi céljukat és az utat, ahogy megvalósíthatják álmukat. Az alsó tagozatosoktól kézzel készített, a középiskolásoktól digitális alkotást várunk, a felső tagozatos diákok kézzel készített és digitális alkotást is beadhatnak.

A legkisebbek érdeklődésének felkeltését idén is tanulságos mesével segítjük, nekik szól lusta Sejdulla története, az idősebb korosztályok számára pedig számos segédanyagot tettünk elérhetővé a pályázat hivatalos oldalán, hogy az álomból tényleg valóság lehessen.

Több mint 1.600.000 Ft nyeremény

Minden korosztályban a 10 legötletesebb pályázatot, így összesen 30 alkotást díjazunk. A 100.000 Ft- os fődíjak és a további nyeremények mellett a középiskolás korosztály 20 legjobb alkotása idén is „likevadászat” keretében mérkőzik meg az 50.000 Ft-os Social-media különdíjért a Pénzbook Instagram és Facebook oldalain.

A diákok mellett a tanárok és az iskolák is nyerhetnek. Mindhárom korosztályban a legtöbb tanulót mentoráló pedagógusok fejenként 100.000 Ft-os vásárlási utalványban részesülhetnek, a felső tagozatos, azaz a II. korosztályban a legtöbb digitális alkotást mentoráló pedagógus pedig további 100.000-os nyereménnyel gazdagodhat.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben minden benyújtott pályázat 3 pontot ér, így a legaktívabb tanárok növelhetik iskolájuk esélyeit a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím és a vele járó 400.000 Ft-os díj elnyerésére is.

A pályázat menetével és a nyereményekkel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a Pénziránytű Alkotópályázat Gyakran Ismételt Kérdések oldalát: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat20232024-gyik

A részletes pályázati kiírás, a sikeres pályázást segítő háttéranyagok, a pályázati dokumentáció és minden további információ elérhető a Pénziránytű Alapítvány honlapján: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat20232024