Tavaszi online workshop

2022. március 28.
 

Tavaszi rendezvényünk a "Tudás és technológia" jegyében kíván reagálni a jelen pénzügyi, gazdasági kihívásaira, egyben a pénzügyi nevelés izgalmas lehetőségeit és aktuális kérdéseit boncolgatva ad áttekintést, hogyan lehet szórakozva oktató módon fejleszteni az általános- és középiskolás tanulók pénzügyi kultúráját.

Alapítványunk tavaszi workshopja ismét az online térbe költözik. Április 5. keddtől három napon át hozzuk el a legfrissebb szakmai és módszertani információkat a pénzügyi nevelés iránt érdeklődő általános- és középiskolai tanároknak. A foglalkozások és szakmai előadások ötletei és háttéranyagai pedig sikeresen beépíthetők a mindennapi oktató munkába.

Szakmai és módszertani workshopunk keddi nyitóelőadásában ismét büszkén számolunk be újdonságainkról, terveinkről. Érdemes regisztrálni, mert egyéb izgalmas újdonságok mellett bemutatásra kerül legújabb nagyszabású pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékunk, a MoneySim pénzügyi szimuláció, valamint megismerhetik a március 15-én nyílt Pénzmúzeum kínálta lehetőségeket is. Természetesen nem maradhat el a Pénziránytű Tanári Díj és Digitális Alkotó Pályázatunk plakát kategóriája díjazottainak bemutatása sem.

Szerdán a szokásos 17.00 órai kezdettel jelentkezik Tanárklubunk következő foglalkozása, melyen a közösségi média kínálta lehetőségeket és gátakat vesszük górcső alá. Tanterem a TikTokon? – na még mit nem. Egyetértünk, a közösségi média platformok nem helyettesíthetik a pedagógusok szakmai és nevelő munkáját. Na de mit tegyünk, ha a fiatalok egész tanórán kedvenc platformjaikat pörgetik a pad alatt? Tiltsuk, engedjük, esetleg van más megoldás? – Szakértő vendégeink segítségével ezekre a kérdésekre is megpróbálunk választ adni és hasznos tippekkel szolgálunk majd arra is, hogy lehet eséllyel pályázni Digitális Alkotó Pályázatunk TikTok videó kategóriájában: https://penziranytu.hu/tanarklub

Csütörtöki szakmai napunkon a befektetési lehetőségeket és az inflációt vesszük górcső alá. Kiss-Mihály Norbert, a Magyar Nemzeti Bank Jegybanki eszköztár, devizatartalék és kockázatkezelési igazgatóságának főosztályvezetője a jegybank forint értékállósága érdekében tett feladatait és lehetőségeit mutatja be részletesen. Az előadást ajánljuk a pénzügyi- és vállalkozási ismereteket tanuló középiskolásoknak akár összefoglalásként is levetíteni, mert hitelesen egészíti ki az Iránytű a pénzügyekhez tankönyv a jegybank szerepvállalását bemutató, 60-61. fejezetét.
Dr. Borbély László, a Magyar Államkincstár Elnöki Kabinetének tanácsadója a biztos hozammal kalkulálható állampapír befektetésekről ad áttekintést. Az előadás reflektál a jelen gazdasági kihívásaira, ugyanúgy, mint Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Értékesítési, marketing és kibocsátói akvizíciók CFA igazgatójának a tőzsde szerepéről szóló izgalmas beszámolója.

Ne feledjék! A workshop nyitó előadásán, illetve a tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben!

A workshop előadásain és foglalkozásain történő részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken érhet el:  https://online-kerdoiv.com/index/v/h/ws2022tavasz. A regisztráció határideje április 1.

Részletes programtervet és további információkat honlapunkon talál: https://penziranytu.hu/workshopok