Tavaszi online szakmai workshop-hét

2021. március 31.
 

Fókuszban a fenntarthatóság és a pénzügyi tudatosság

Tavaszi workshopunk ismét az online térbe költözik. Az egy héten át tartó rendezvényen a fenntartható és pénzügyileg tudatos gazdálkodás legfrissebb szakmai információival ismerkedhetnek meg az általános- és középiskolai pedagógusok. Az érdeklődők módszertani jó gyakorlatokkal is gazdagodhatnak digitális szakmai műhelyeink és Tanárklub foglalkozásunk segítségével.

A pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett általános- és középiskolai pedagógusokat évente két alkalommal ingyenes szakmai workshopunkon is szeretettel várjuk, ahol lehetőségük nyílik a szakmai ismereteik frissen tartásán túl tapasztalatcserére és egymás megismerésére is.

Ebben a tanévben a Fenntarthatósági Témahéttel való együttműködésnek köszönhetően a fenntartható, zöld szemlélet és a pénzügyi tudatosság összefonódik tavaszi workshopunkon is.

Nyitóelőadásunkban ismét büszkén számolunk be újdonságainkról, legújabb terveinkről, egyben bemutatjuk a Pénziránytű Tanári Díj és a Digitális Alkotó Pályázat nyerteseit is. Arra is fény derül, hogy szerezhetők még extra pontok a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott versenyünkben, miért érdemes letölteni Zöldiránytű mobilappunkat és milyen további előnyökkel jár, ha csatlakoznak iskolahálózatainkhoz.

A nyitónap végén Dr. Főző Attila László várja a legkedveltebb digitális oktatási eszközök friss lehetőségeivel megismerkedni vágyó tanárokat és mindazokat, akik a Fenntarthatósági Témahét fenntartható gazdálkodás támájú óráinak megtartására készülnek. Digitális oktatási szakértőnkkel csütörtök és péntek délután is találkozhatnak az érdeklődők egy-egy szuperintenzív, interaktív tréning formájában. Online digitális akadémiánk korábbi résztvevőit is szeretettel várjuk, hiszen tovább bővíthetik az akadémiánkon tanultakat.

Keddi napunk a fenntarthatóság jegyében zajlik majd. Már csak néhány hét van hátra a Fenntarthatósági Témahétig. Vendégelőadóink megismertetik az érdeklődőket, mit jelent ma Magyarországon a zöld szemlélet, mit tesznek, tehetnek az egyének és a szervezetek a fenntartható gazdálkodás minél szélesebb körű terjesztéséért. Bemutatkoznak Magyarország legkomplexebb, élményalapú edutainment programjai, az egymással összefonódó Pénziránytű-BankVelem és a PontVelem Program, melyek célja, hogy az általános iskolás diákok számára élményt, tanáraiknak pedig segítséget nyújtson a pénzügyi tudatosság és a fenntartható gazdálkodás élményalapú megismertetésében.

Szerdán a workshop keretében jelentkezik Tanárklubunk következő foglalkozása. Maradjunk játékban! – Gamification az oktatásban Prievara Tiborral és Pusztai Ádámmal. Vendégelőadóink segítségével felfejtjük, mi a titka a gamification térhódításának, hogyan érdemes belevágni a játékosítás innovatív, de szemléletváltást igénylő folyamatába. Részletes információkért érdemes felkeresni Tanárklub oldalunkat.

Ne feledjék! Tartalmas programjainkon túl a workshop szekciófoglalkozásain, illetve a Tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthetnek az érdeklődők a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben!

A workshop előadásain és szekciófoglalkozásain történő részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A workshop részletes programterve és a regisztrációs felület elérhető honlapunkról: https://penziranytu.hu/workshopok

Szeretettel várunk minden kedves pedagógust!