Tavalyi debütálása óta már 30 000 tanuló kalandozott a PénzFutam pályáin

2024. április 23.
 

Idén is nagy sikerrel zárult a Medve Matek csapatával közösen szervezett PénzFutam szabadtéri kalandjátékunk. Márciusban a tavalyi számokat is meghaladva 4 650 csapat, összesen 15 ezer általános- és középiskolás diák tette próbára tudását és logikai képességeit a pénzügyi feladványokkal színesített pályákon.

A gyakorlatban hasznosítható pénzügyi ismeretek és a játék keltette flow-élmény összekapcsolása ismét kiválóan működött. A PÉNZ7 egyik legnépszerűbb kísérőeseményének kalandpályáit idén már országszerte 260 helyszínen érhették el a diákok és tanáraik. A PénzFutam keretében az elmúlt két tanév során már 30 ezer 4-14. évfolyamos diák pénzügyi tudatosságát fejleszthettük.

Mozgás, játék és gyakorlatias pénzügyi fejtörők

A visszajelzések alapján már izgatottan várták a pedagógusok a mindennapi pénzügyi feladványokkal, logikai fejtörőkkel és a szabadtéri mozgás élményével kombinált ismeretszerzést. A PénzFutam során a tanteremből kiszabadulva, a jó levegőn tölthettek el egy tanórát az osztályok, miközben pénzügyi jártasságuk is növekedett. A játékot csapatokban, állomásról-állomásra GPS koordinátákat követve oldhatták meg a tanulók, akik idén is megismerkedhettek a költségvetéskészítés, a hitelek, a befektetések, vagy a korszerű pénzkezelés alapfogalmaival. Mindeközben fejlődtek problémamegoldási készségeik, logikai gondolkodásuk és megtapasztalhatták a csapatmunka erejét is.

Az Áldás Utcai Általános Iskola 7. c osztálya és osztályfőnökük segítségével most visszaidézhetjük a PénzFutam élményeket:

 
Egyre jobban teljesítő csapatok, országszerte aktív játékosok

A legtöbb játékot a 7-9. évfolyamosoknak készített Nagyhal pályán regisztráltunk, közel 2000 csapat játszott a közepes erősségű pályán. A legkisebbek számára összeállított Kishal pályán is több mint 1500 csapat tette próbára tudását. Az ún. Cápa pálya is népszerűbb volt, mint tavaly, közel 1200 csapat teljesítette a legnehezebb kihívást.

A papírformának megfelelően alakult a csapatok területi megoszlása is. Minden ötödik csapat Budapesten játszott, viszont 2,5%-kal többen játszottak idén vidéki helyszíneken, mint tavaly. A városok versenyében ismét a tavalyi győztes, Miskolc volt a legaktívabb, de több mint 500 csapat kalandozott Szegeden és Békéscsabán is. A legkisebb vidéki települések is beszálltak a játékba: érkeztek csapatok Bócsáról, Pusztamérgesről, Kaszaperről, de játszottak például Tázlár vagy Sajólád diákjai is.

Hasznos tudás és nyeremény

A játékosok kiválóan vették az akadályokat, ötből két csapat jutott el a legmagasabb, gyémánt rangig, emellett ezüst és arany fokozatot is több csapat ért el, mint tavaly. Gratulálunk a tanulók remek eredményeihez, hiszen legalább ezüst rangot, ezzel pedig a nyereménysorsolásra való jogosultságot megszerezte a csapatok 83 százaléka.

A PénzFutam március 28-i zárását követően minden korosztályban 3-3 csapatot sorsoltunk ki a legalább ezüst rangot elérők közül, amelyeknek csapattagjai felkészítő tanáraikkal együtt fejenként 12.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesznek gazdagabbak. A sorsolás eredményéről már értesítettük a szerencsés csapatok pedagógusait.

A nyertesek között a következő iskolák egy-egy csapatát és pedagógusát köszönthetjük:

Kishal pálya:

• Ölbey Irén Általános Iskola, Döge
• Székely Mihály Általános Iskola, Jászberény
• Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola

Nagyhal pálya:

• Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája, Hódmezővásárhely
• Kőkúti Általános Iskola, Tata
• Vas Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, Szombathely

Cápa pálya:

• Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs
• Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum
• Tatabányai SzC Kultsár István Technikum és Szakgimnázium, Komárom

Köszönjük szépen, hogy ebben a tanévben is együtt kalandoztak diákjaikkal! Reményeink szerint a jövő évi PÉNZ7-hez kapcsolódva ismét pénzügyi-matekos fejtörők várják majd a kicsiket és nagyokat a PénzFutamon.