Szabaduljunk ki digitálisan – Pénziránytű Tanulói és Tanári Díj

2020. április 9.
 

 

 

 

 

Készítettél már digitális szabadulószobát? Még nem? Itt az alkalom! Alapítványunk idei tanári és tanulói pályázatára egy nagyon aktuális feladattal, a diákok csapatmunkájára építő, pénzügyi tudatosságot fejlesztő, IKT eszközökkel támogatott szabadulószoba projekttel lehet pályázni. A cikkből kiderül, mi köze a képen látható kiskutyusnak mindehhez, s még egy meglepetéssel is készülünk, hogy a tavaszi szünetben se unatkozz!

 

Pénziránytű Tanári díj és tanulói díjazás elnyerésére kiírt pályázatunkra április 22-ig várjuk a digitális pénzügyi szabadulószoba iskolai megvalósítását bemutató projektleírásokat. A cél, hogy tanári irányítással, a digitális térben együttműködő diákok egy, a későbbiekben is használható értékes projektet hozzanak létre. A 7-13. osztályos diákcsapatoknak és tanáraiknak kiírt pályázat részletei a https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 oldalon érhetők el. A különleges helyzetre való tekintettel most a pályázatra szívesen fogadjuk szülők jelentkezését is, s a legjobb szülői (családi) projekteket különdíjban részesítjük!

Facebook oldalunkon még a tavaszi szünet előtt naponta osztottunk meg ötleteket, melyek segítenek abban, hogy a digitális térben, változatos IKT eszközök alkalmazásával hogyan lehet egyszerű, pénzügyi edukációs rejtvényeket létrehozni, hogy a szabadulószoba kerettörténetébe illesztve izgalmas rendszert alkossanak.

Az ötletek között olyan népszerű alkalmazásokban találhatunk példákat, mint a learningapps tankockái, az easel.ly infografikái, a google drive dokumentummegosztója, a wordart szófelhője, vagy egy tetszőleges qr-kód generátor. Érdemes használni a már ismert eszközöket, de csemegézhetünk a közösségi média felületein a kollégák által megosztott izgalmas lehetőségek között is.

A szünetre pedig egy mini digitális szabadulószoba feladvánnyal készültünk, melynek kerettörténetét a cikk végén és április 9-i Facebook posztunkban is olvashatod. Bízunk benne, hogy mindezzel sikerült szórakoztató, egyben hasznos pályázatunkhoz tanárnak és diáknak is kedvet csinálni.

Ha pedig a cikk szövegében kiemelt betűket a megfelelő sorrendbe rendezed, egy a jelen helyzetben kifejezetten ajánlatos pénzügyi magatartást kapsz megfejtésül. Vajon milyen típusú fizetési módot célszerű most választani? A kutyus segít. :-)

Jó szórakozást, izgalmas projekttervezést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! Vigyázzatok magatokra, egymásra és szeretteitekre!

 

HÚSVÉTI MEGLEPETÉS!

Szeretnél egy kicsit digitálisan is kiszabadulni? Nem maradsz játék nélkül a tavaszi szünetben sem. Itt is elolvashatod a Pénziránytű digitális szabadulószoba kerettörténetét:

Elkezdődött a tavaszi szünet, de a húsvéti nyúl ma reggel véletlenül bezárt Téged a házába, amikor hímestojás osztó világ körüli útjára indult. Találtál ugyan egy kulcsot, de hogy tényleg ki is juss a házból, ki kellene kapcsolnod a riasztót. A kód egy jelszóval védett fájlban van a nyuszi laptopján, amihez szintén bejelentkezési jelszó szükséges…

Ezt viszont felírta ennek a lapnak az aljára :-) : https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920

Aki tovább játszana velünk, kattintson a linkre és keresse az oldal alján az információt! :-)

A játékhoz szükség lesz:

·         QR kód olvasóra (okostelefonra ingyenesen letölthető bármelyik megfelelő)

·         internetre

·         játékkedvre (némi kitartásra :-) )

A játékhoz jól jöhet:

·         család, barátok - hogy akár együtt is lehessen játszani, gondolkodni :-)

Ja és egy titok: a húsvéti nyúl Pénziránytű rajongó, így ne csodálkozzatok, ha a rejtélyek feloldásához egy kis alapvető pénzügyi ismeretre és/vagy a Pénziránytű honlapján található játékokra, kiadványokra lesz szükség.:-)

 

UGYE MINDENKI KIJUT A NYUSZI HÁZÁBÓL A TAVASZI SZÜNET VÉGÉIG? Napi segítség a Pénziránytű Alapítvány Facebook posztjaiban április 10-14-ig! Aki kijutott, küldhet egy LÁJKot és/vagy írja meg kommentben, hogy a játék végén mit hozott ajándékba a húsvéti nyuszi :-)

JÓ JÁTÉKOT!