Szabadtéri pénzügyi kincsvadászat - MoneyGo

2021. május 26.

Iskolahálózatunk számára az ingyenes programlehetőség 2023 májusában véget ért, de az érdeklődők a játékot továbbra is elérhetik a https://urbango.hu/budapest/moneygo/ oldalon.

 

 

A szórakozva tanulás szellemiségét követve középiskolásoknak szóló, de családi programnak is kiváló szabadtéri kincskereső programot fejlesztettünk. A MoneyGo élménytúra állomásai a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez kapcsolódó budavári épületeket kötik össze. Mindeközben a mindennapi pénzgazdálkodással kapcsolatos ismereteket egy izgalmas csapatjáték során sajátíthatják el a diákok.

Izgalmas, elsősorban középiskolás csapatok számára fejlesztett szabadtéri pénzügyi kincskereső játékunk a MoneyGo. Az UrbanGo-val közös projektünk családi kikapcsolódásnak is kiváló városi kalandtúra, iskolahálózatunk tagjai pedig – a rendelkezésre álló helyek erejéig – ingyenesen vehetnek részt a budapesti programban (a kuponigénylő link megtalálható a 2021/2022. tanévi első hírlevelünkben).

Kincsvadászok gyülekező!

A kincskeresés akkor az igazi, ha rejtélyeket megoldva jut el az ember a vágyott célig. A 3-7 fős csapatoknak az induló állomáson kapott kincsvadász csomag és egy modern applikáció lesz a segítségére. Minden egyes állomáson egy pénzügyi vonatkozású rejtvénnyel találják szemben magukat a kincskeresők, melyek megválaszolásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre lesz szükség, hanem a helyszín alapos megfigyelésére, és a csomagban kapott információs kártyákra.

De hogy jutunk el az X-ig, mely a kincset jelöli?

Az edutainment túra erőssége a játékos tanulás mellett a csodálatos helyszínekben rejlik. A csapatok bő kétórás budavári kalandban vehetnek részt. A pénzügyi kultúra fejlesztésében kiemelkedő szerepet játszó épületeket olyan oldalukról fedezhetik fel a játékosok, melyek a legtöbb ember számára nem ismertek. Így ezzel is olyan tudás birtokába jutnak, ami aranyat, vagyis ez esetben kincset ér.

A bő kétórás túra remek alternatívája a kellemes szabadtéri mozgásnak, de az agyat legalább ugyanannyira megtornáztatja. A program feladványai lefedik a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét pénzügyi témaköreit. A játékosok találkozhatnak a befektetések, hitelek, biztosítások, korszerű pénzkezelés, családi költségvetés témaival, és élményszerűen megjelenik például a bankjegyismeret és a diákmunka adózásának kérdésköre is. A MoneyGo másik fontos értéke, hogy fejleszti a diákok problémamegoldó képességét és csapatmunkára sarkall. A feladványok csak együttes erővel és tudással oldhatók meg, s minden apró jelnek, kódnak jelentősége lehet a feladatok megoldása során.

Kikre vár a MoneyGo kincs?

Elsősorban a középiskolásokat céloztuk meg az ismeretterjesztő élménytúrával – olyannyira, hogy a Pénziránytű Iskolahálózat legaktívabb iskoláihoz tartozó diákok ingyenesen vehetnek részt a MoneyGo kalandban -, de családok és baráti körök is remek időtöltést lelhetnek benne. A lehetőség azonban mindenki számára nyitott, hogy többet tudjon meg a Várnegyed ikonikus épületeiről és legfőképp a mindennapi pénzgazdálkodásról.

A program 2021. júniusában pilotként indult, az UrbanGo oldalon azóta is folyamatosan lehet regisztrálni.

https://urbango.hu/budapest/moneygo/

 

Egy kis kedvcsináló

 

Az M2 stábja elkísérte a Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium diákjait az élménytúrára. A MoneyGo kulisszatitkaihoz nézzen bele a Kiberma adásába az alábbi LINK-en.