A pótrendelési időszakban még beszerezhetők ingyenes kiterjesztett valóság tankönyveink

2022. szeptember 5.
 

Vajon mit takar a kiterjesztett valóság, azaz AR tankönyv kifejezés? - A legegyszerűbben talán azt mondhatnánk: eszköz, hogy kamasz tanítványainak leessen az álla a tanórán.

Egyfolytában mobiloznának tanítványai? Legyen a kütyüzés az órai munka vagy a házi feladat! A kiterjesztett valóság élménye új színt hozhat a tanórákba.

Az előző tanévben nagy sikert aratott, kiterjesztett valóság megoldással kibővített „Iránytű a pénzügyekhez” c. középiskolásoknak szóló tankönyvünk mellett a most indult tanévtől már a „Küldetések a pénz világában” c. általános iskolai tankönyv is AR megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést.

Hogyan működik és mit tud a kiterjesztett valóság élménye?

A Küldetések a pénz világában című, felső tagozatosoknak készült tankönyv új, 2022-es kiadásában 20 AR logóval ellátott kép várja a tanulókat. A mobiltelefonra, tabletre ingyenesen letölthető AR Books librARy app segítségével a képek megelevenednek és megtekinthetővé válnak az adott témához kapcsolódó pár perces animációk, magyarázó videók is.

Az applikáció használatához regisztrálni kell és az alkalmazás utasításai szerint a PENZIRANYTU kiadványkódot használni. Az applikáció részletes telepítési és beállítási útmutatója itt érhető el: https://shop.arbookslibrary.com/hogy_mukodik

Ezután az eszköz hátlapi kameráját az AR logóval megjelölt képek fölé kell tartani. A képek ekkor megelevenednek és megtekinthetők az adott témához kapcsolódó 2-4 perces animációk, magyarázó videók is. A tartalom megjelenítése internetkapcsolatot igényel és adatforgalommal jár.

Az általános iskolai tankönyvhöz elkészült oktató animációkat a Pénzbook YouTube-csatornánkon is elérheti, ráadásul a lejátszási listák aloldalon útmutatást talál arra is, melyik kisfilm melyik tantárgy tananyagát egészíti ki szórakoztató módon. Az animációkat érdemes ezért beszélgetésindítóként, például matek vagy földrajz óra felvezetésekor, de akár összefoglalás céljából is megtekinteni: https://www.youtube.com/channel/UCclsOStXoFnRunJ-3wtUrFg/playlists

Az ingyenes AR Books librARy appot letölthetik a diákok a mobiljukra és akár otthon, a tankönyv használata közben is megtekinthetik a kisfilmeket. Sőt, a tankönyvek elérhetők online honlapunkról, a kiterjesztett valóság élménye a letöltött tankönyveken keresztül is élvezhető, akár tanórán bemutatható.

Szeptember 15-ig tart a tankönyvek pótrendelési időszaka. Az általános iskolai Küldetések a pénz világában és a középiskolásoknak készült Iránytű a pénzügyekhez AR, azaz kiterjesztett valóság megoldásokkal kibővített tankönyveinket ingyenesen még megrendelheti a KELLO-tól, de akár tanév közben is igényelheti, honlapunkról pedig az óratartást segítő tanári kézikönyvekkel együtt bármikor letölthetők: https://penziranytu.hu/tankonyvek