Pénzre váltható tudás projektnapok 2018/19

A Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. „Pénzre váltható tudás” címmel újra kihelyezett pénzügyi projektnapokat szervez a 2018/2019-es tanévben.

Egy-egy projektnap helyszíne bármely magyarországi középiskola lehet, amely tagja a Pénziránytű Iskolahálózatnak vagy legkésőbb a jelentkezési adatlap benyújtásának határidejéig regisztrál. Tekintettel az előző két évi projektnapok sikerére, a program tartalma és felépítése változatlan, amelyet újabb intézményeknek is szeretnénk elérhetővé tenni. A helyszínek kiválasztása az intézmények által benyújtott jelentkezési adatlapok alapján történik. (A tervezet szerint egy vagy két budapesti, és három vagy négy vidéki helyszínre látogat el a program országszerte.) A projektnap időpontja 2018. november 7. és 2019. június 7. közé eshet, az iskolai tanév helyi rendjéhez igazítva, a jelentkezési lapon 3 lehetséges napot szükséges megjelölni. Kis létszám esetén egy település vagy megye 2 intézménye is összefoghat, az elnyert támogatás ekkor fele-fele arányban oszlik meg közöttük. Ilyen esetben két külön jelentkezési lapot kell beküldeni, de azonos napokat megjelölve, és kölcsönösen megnevezve a másik iskolát. A pódiumbeszélgetés és kvíz programrész helyszíne megállapodásuk szerint az egyik intézmény lesz, a diákok és tanárok esetleges helyszínre utazási költségeit az intézmény(ek) vállalják.

A rendezvény keretében két interaktív tanórát a pénzügyi tervezés témájára fordítunk, majd egy nyilvános pódiumbeszélgetést követően a projektnapot a résztvevő diákoknak szervezett online kvíz show zárja. Ennek eredményétől függően az iskola MINIMUM 50 EZER, MAXIMUM 300 EZER FORINT TÁMOGATÁST NYER! A pénzügyi nevelésre fordítható támogatást elsődlegesen az iskola alapítványának tudjuk nyújtani.

A program címe: „Pénzre váltható tudás”

Célcsoport: középiskolai 11. évfolyamos diákok

Résztvevői létszám: 90-110 fő / projektnap

Jelentkezési határidő: 2018. október 1.

A projektnap részei: 90-100 perc Interaktív foglalkozások (tréningek) 20-25 fős csoportokban (a helyszínt adó intézmény felkészített szaktanárai vezetésével), témája: a pénzügyi tervezés 16-18 évesen Teremszükséglet: a résztvevők számától függően 4-5 tanterem kivetítési lehetőséggel (projektor és laptop vagy PC)
15 perc Szünet  
45 perc Interaktív pódiumbeszélgetés közismert vendégekkel (pl. sportoló, zenész, színész) és a résztvevő diákok egy önkéntes képviselőjével az ismertségről és a pénzügyi tudatosságról Teremszükséglet: a 90-110 fő résztvevő befogadására alkalmas, székekkel berendezett helyiség (pl. aula, színházterem) hangosítással, projektorral; lehetőség szerint minden diáknál (saját) okostelefon vagy tablet
45 perc Kvíz show: pénzügyi kvíz a diákok részére, 50 – 300 ezer Ft nyereménnyel az iskola alapítványának Teremszükséglet: a 90-110 fő résztvevő befogadására alkalmas, székekkel berendezett helyiség (pl. aula, színházterem) hangosítással, projektorral; lehetőség szerint minden diáknál (saját) okostelefon vagy tablet

Nyertesek:

  • Bajai SZC Türr István Gazdsági Szakgimnázium
  • Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium
  • Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium
  • Budapesti Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium
  • Debreceni Ady Endre Gimnázium
  • Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium
  • Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola Gimnázium és Óvoda
  • Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnázium

A program részletes felhívása letölthető ITT.

A jelentkezési adatlap letölthető ITT.

Az előző évi projektnap pályázata ITT érhető el.