A PénzFutam júniusban visszatér

2023. május 17.
 

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben júniusban újra megnyitja az idei tavasszal nagy sikert aratott PénzFutam pályákat. Az ország több mint 210 pontján érhető majd el az izgalmas, pénzügyi tudatosságot fejlesztő szabadtéri kaland, amely rendhagyó tanórai foglalkozásként vagy nyári táborok programelemeként, de családi, baráti kikapcsolódásnak is kiváló szórakozást nyújt majd.

A tanév utolsó heteiben szabadtéri különleges osztályprogramként, a nyári szünetben akár a napközis táborok, nyári táborok részeként, de családi, baráti időtöltésként is érdemes időt szentelni a várhatóan a június 5-i héttől egy hónapon át, a nap 24 órájában játszható PénzFutamra. A játékot 10 éves kortól ajánljuk.

A kaland során gyakorlatias pénzügyi feladványok sorát kell megoldani a szabadban. Kvízek, számítási példák, korosztályra szabott feladványok, jó levegő és egy kis mozgás várja a csapatokat. Egy-egy pálya akár 45 perc alatt is teljesíthető, de a nyári időszakra tekintettel a csapatoknak 120 perc áll rendelkezésükre, így akár fagyizással egybekötve, pihenőt beiktatva is megoldhatók a feladatok.

A tanév utolsó időszakára vagy a nyári táborok programjait színesítve már most érdemes betervezni a PénzFutamot.

A játékot egy egész osztály, vagy táborozó csapat, akár baráti társaság is egyszerre játszhatja, ajánlásunk szerint 2-4 fős csapatokban. A kalandhoz játékkód (belépési azonosító + jelszó) igénylésre van szükség. Tanári regisztráció esetén a pedagógusnak célszerű annyi játékkódot kérni, ahány csapatot indít, de diákok és családok számára is nyitva áll a játékkód igénylésének lehetősége. Tervezze meg már most, mikor szeretnének játszani és válassza ki az Önökhöz legközelebb eső PénzFutam pályát: PÁLYÁK

A márciusban már megismert pályák  3 nehézségi szinten érhetők el:

• a könnyű pálya: 4-6. évfolyamosoknak,
• a közepes pálya: 7-9. évfolyamosoknak,
• a nehéz pálya: 10-14. évfolyamosoknak és felnőtteknek ajánlott.

A csapatok a korosztályi ajánlástól függetlenül, szabadon választhatnak a könnyebb vagy nehezebb pályák között, így azoknak is jó szívvel ajánljuk, hogy próbáljanak ki egy másik pályát, akik márciusban már elindultak a PénzFutamon.

Az egyes pályákon a játékidő alatt összesen 10 pénzügyi feladvány, 10 állomás várja a csapatokat. A csapatok az elért teljesítményükről oklevelet kapnak, az elérhető legmagasabb kitüntetés a gyémánt rang.

A korábbi PénzFutam webináriumon bemutattuk a játék indítását, folyamatát. A webináriumot ITT nézheti vissza. További információért érdemes felkeresni honlapunkat.

címkék: