PénzFutam

PÉNZFUTAM a PÉNZ7-en

 

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét kísérőeseményeként egy országosan elérhető szabadtéri kalandra invitálja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat. Az ország több mint 210 pontján elérhető PénzFutam egy tanóra, azaz 45 perc alatt ismerteti meg játékosan a diákokkal a mindennapi pénzügyi alapokat. Webinárium-felvétellel is segítjük az eligazodást, hogy egy új pénzügyi tudatosságot fejlesztő közösségi élménnyel ajándékozhassa meg osztályát.

Izgalmas szabadtéri játék a PÉNZ7-en

A PÉNZ7 témahéthez kapcsolódva, de egy szabadtéri különleges osztályprogram keretében, matematika, földrajz vagy természetismeret, történelem, technika és tervezés vagy osztályfőnöki óra keretében különösen ajánlható a nap 24 órájában játszható PénzFutam.

A kaland során a diákoknak pénzügyi feladványok sorát kell megoldaniuk a szabadban. A megoldásra a csapatoknak 45 perc áll rendelkezésére. Kvízek, számítási példák, gyakorlatias, korosztályra szabott feladványok, jó levegő és egy kis mozgás várja a diákokat.

A PénzFutam március 8-31. között érhető el. Válassza ki az Önökhöz legközelebb eső PénzFutam pályát: LINK

3 korosztály, 3 nehézségi szint

A pályák három korosztály számára, 3 nehézségi szinten érhetők el:

• a könnyű pálya: 4-6. évfolyamosoknak,
• a közepes pálya: 7-9. évfolyamosoknak,
• a nehéz pálya: 10-14. évfolyamosoknak ajánlott.

A csapatok a korosztályi ajánlástól függetlenül, szabadon választhatnak a könnyebb vagy nehezebb pályák között.

Az egyes pályákon a játékidő alatt 7 feladat megoldása a cél, ezzel elérhető a legmagasabb kitüntetés, azaz a gyémánt rang. Gondoltunk azokra a csapatokra is, akik szeretik a kihívásokat, ugyanis ha jól gazdálkodnak az idővel, a 7 feladaton felül további 3, úgynevezett bónuszfeladatot oldhatnak meg, amivel további pontokat szerezhetnek. Egy pályán tehát összesen 7-10 állomás, 7-10 pénzügyi feladvány várja a csapatokat.

Egyszerű regisztráció és máris indulhat a játék

A játékot az egész osztály egyszerre játszhatja, ajánlásunk szerint 2-4 fős csapatokban. A kalandhoz tanári regisztrációval kapcsolódhatnak a pedagógusok, annyi játékkódot kérve, ahány csapatot indítanának az osztályban, de diákok számára is nyitva áll a játékkód igénylésének lehetősége. Mindenképp csapatban ajánljuk a játékot, hogy a csapattagoknak legyen lehetőségük érvelni, a feladatot megvitatni egymás között, így a játék közösségi élménnyé is válik. Egy 30 fős osztálynak például érdemes legalább 7-8 kódot kérni.

 

 

A játékhoz csatlakozni, belépési adatokat kérni és a részletes technikai információkat megtekinteni ITT lehet.

Minden csapatnak érdemes legalább egy feltöltött akkumulátorral, mobilnettel és helymeghatározásra képes GPS szolgáltatással is rendelkező okostelefonnal vagy tablettel érkezni a játék helyszínére. A játékfelületre lépve a korábban kapott kód (azonosító + jelszó páros) segítségével tudnak a csapatok csatlakozni a PénzFutamhoz. A játékfelületre lépve a PénzFutam instrukcióit követve, állomásról állomásra kell a feladványokat megoldani. A feladatok megoldását a játékosok csak akkor tudják megadni, ha a térképen meghatározott helyszínre érkeznek. A játék során egy maximum 500 méter átmérőjű területet járnak be a csapatok, így a pedagógus könnyen képes a tanulók mozgását követni.

Játék, amellyel akár nyerni is lehet

A játék végén a csapatok teljesítményük alapján bronz, ezüst, arany, vagy gyémánt fokozatot érhetnek el, melyről oklevelet kapnak. A PénzFutam március 31-i zárását követően sorsolás útján nehézségi szintenként a 3-3 legalább ezüst rangot elérő csapat tagjai és felkészítő/kísérő tanáruk fejenként 10.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyerhet. A tanári regisztráció után érdemes ezért a csapatokat és a kapott játékkódokat megőrizni, hogy a pedagógus egy esetleges nyeremény esetén be tudja azonosítani a nyereményre jogosult csapatát.

Webináriummal is segítjük a pedagógusok munkáját

A 2023. február 27-i PénzFutam webináriumon bemutattuk a játék indítását, folyamatát. A webináriumot ITT nézheti vissza.

A PénzFutam játékleírása és a játékszabályzat ITT érhető el.

Veni, lusi, vici (Jöttem, játszottam, győztem )