Páratlan újítás a pénzügyi ismeretterjesztésben

2019.05.17.

E-learning felületen elérhető a Pénziránytű Alapítvány teljes középiskolai tankönyve

– sajtóközlemény –

Budapest, 2019. május 17. -  A Pénziránytű Alapítvány oktatási tartalomfejlesztési és digitális stratégiájával összhangban elkészítette az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvének teljes digitalizálását, amely újabb mérföldkő az iskolai keretek között történő pénzügyi ismeretterjesztésben. A középiskolás diákok a hétköznapokban szükséges alapvető pénzügyi-gazdasági ismereteket már e-learning tananyag formájában is elsajátíthatják. Az Alapítvány e-learning rendszere minden pedagógus és diák számára ingyenesen elérhető.

A Pénziránytű Alapítvány innovatív tankönyvfejlesztési tevékenységének köszönhetően már több mint 200 ezer diák tanulhat az Alapítvány pénzügyi-gazdasági tankönyveiből. Az „Iránytű a pénzügyekhez" című középiskolai tankönyv volt az első az Alapítvány innovatív pénzügyi-gazdasági tankönyveinek sorában, amelyet előszeretettel használnak többek között a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelező Pénzügyi és vállalkozási ismeretek című tantárgy tanítása során. A digitalizáció kihívásainak is megfelelve most egy újabb lehetőséggel támogatja az Alapítvány a mindennapi pénzügyi ismeretek középiskolai tanítását.

A 21. század lehetőségeit kihasználva, és a korosztály igényeit figyelembe véve első lépésként a 2018/19-es tanév szeptemberétől már elérhetővé vált a kiadvány 18, a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy kerettantervét lefedő fejezetének digitalizált változata, azonban a mai naptól már a tankönyv összes fejezete adaptálásra került az online keretrendszerbe. Az elkészült e-learning platform hozzájárul az élményalapú tanuláshoz, hiszen a már eddig is gyakorlatorientált tananyagot még inkább élvezhetővé, változatossá, és a diákok számára még vonzóbbá teszi.

A felhasználók számos interaktív lehetőséggel találkozhatnak: ilyenek a feladatok mellett az önellenőrző tesztek, vagy a tanulást segítő látványos problémafelvetések, valamint az egyes tananyagrészeket értelmező animációk is. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja. A pedagógusok számára lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának feltérképezését, tudásának ellenőrzését, mérését. Kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzés támogatására is, a diákoknak a közoktatás keretein kívül is lehetőségük van a tananyag elérésére.

Az ingyenes e-learning rendszerbe a következő linkeken várják a pedagógusok és diákok regisztrációját:

Tanári regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar
Diák regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg