Ötödik tanévét zárta a nagy sikerű Pénziránytű-BankVelem Program

2019. június 7.
 

Május 31-én került megrendezésre az AlmaZöld Konferenciával egybekötve a PontVelem Program évzáró gálája, amelyen többek között a Pénziránytű-BankVelem Program legjobbjai is értékes díjakat vehettek át. A pénzügyi szemléletformáló programhoz kapcsolódó JátékBank legügyesebb diákjai, a Plakáttervező pályázat nyertesei, valamint a Pénzügyi hősképző applikáció legeredményesebb játékosai vehették át megérdemelt jutalmaikat a gálán. A Program a tanév során ezeken felül is izgalmas pályázatokkal, vetélkedőkkel várta az érdeklődő diákokat.

Újabb sikeres tanévet zárt az általános iskolásokat pénzügyi tudatosságra nevelő Pénziránytű-BankVelem Program, amely a Pénziránytű Alapítvány anyagi és szakmai támogatásával valósul meg immáron ötödik éve. A kezdetekhez képest a program az idei tanévre a megszokott programok mellett a diákok, tanárok, és iskolák számára is vonzó elemekkel bővült.

A komplex PontVelem Program részeként működő pénzügyi oktató – ismeretterjesztő program tanévzárásának részeként a díjátadó gálán először a JátékBank három korosztályának legjobbjai vehették át ajándékaikat, amelyet a játékos feladatok megoldásával elért kiemelkedő pontszámaikkal érdemeltek ki. A JátékBank 2017 novembere óta hetente kínál változatos kvízeket az alsó tagozatosok, valamint az 5-6. és 7-8. évfolyamosok számára is.

A díjátadás a Pénzügyi hősképző oktatójáték használatát ösztönző pontgyűjtő verseny győzteseivel folytatódott. A versenyben legeredményesebb diákok közül 12 szerencsés kisorsolt játékos egy-egy barátjával részt vehet az augusztusban megrendezésre kerülő Pénzügyi hősképző táborban, ahol számos élmény mellett pénzügyi készségeiket is tovább fejleszthetik, az applikációból megszokott játékos keretek között.

Idén először került meghirdetésre felső tagozatosoknak a Plakáttervező pályázat, ennek három díjazott tanulója szintén az évzáró rendezvényen vehette át megérdemelt jutalmát, egy digitalizáló táblát. A pályázó diákoknak - kapcsolódva az idei PÉNZ7 témájához - egy megtakarítással, befektetésekkel kapcsolatos informatív plakátot kellett tervezniük, amelyet a BankVelem Utazó Iskola csapata elvihet abba az újabb száz általános iskolába, ahová jövőre ellátogatnak interaktív pénzügyi oktató programjukkal.

A Pénziránytű-BankVelem Program a tanév korábbi részében is remek lehetőségeket kínált az iskolások számára. Idén ugyancsak először került meghirdetésre a MeseTÁRca videó készítő pályázat, amelyre az 1-4. évfolyamos tanulók egy saját készítésű videóval jelentkezhettek, amelyben egy saját maguk által megírt mesét adnak elő megtakarítások, befektetések -, vagy egy születésnap gazdaságos megünneplése témában.

2018 decemberében első ízben került megrendezésre az OTP Fáy András Alapítvánnyal együttműködésben a Pénzügyi csúcs országos vetélkedő, amellett, hogy a programban a kezdetektől nagyon népszerű PénzOkos Kupa is – immár ötödször – versenyre hívta az ország felső tagozatos diákjait. A Kupa 2015 óta a PÉNZ7 kísérőeseményeként kerül megrendezésre a tanév második felében és a végső győzelemhez több online forduló, elődöntők és végül az országos döntőn keresztül vezet az út.

A tanév végén a diákok mellett a pénzügyi ismeretterjesztés iránt elkötelezett pedagógusokat és iskolákat is jutalmazzák a szervezők, köszönetképpen a tíz legaktívabb Pénziránytű-BankVelem tanár tabletet kap, a programhoz csatlakozott általános iskolák közül pedig tíz kisorsolt intézmény 50 ezer forint pénzügyi támogatásban részesül.