Ők lettek a 2023/2024. tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái

2023. május 31.
 

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben már hatodik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő címet és az azzal járó célzott programtámogatást idén is a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb iskolahálózati intézményeknek ítéltük oda.

Iskolahálózatunk legkésőbb március 31-ig regisztrált tagjai egész tanévben gyűjthették az aktivitáspontokat programjainkon, képzéseinken, pályázatainkon való részvétellel. A középiskolák mellett ebben az évben az általános iskolák is versenybe szállhattak. Egész éves aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismeréseként 11 intézménynek ítéltük oda a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó iskolánkénti 350.000 Ft-os alapítványi támogatást. A célzott támogatási összeget az intézmények a következő tanévben a pénzügyi tudatosság fejlesztésére használhatják fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Mivel gyűjtötték az iskolák a legtöbb pontot?

Az idei tanévben a diákversenyeken való részvétellel szerezték a legtöbb pontot tagintézményeink. Különösen a BankCode középiskolásoknak szóló, valamint a BankVelem PénzOkos Kupa általános iskolásokat célzó megmérettetései voltak népszerűek. A pontszerzési lehetőségeink között dobogós helyen végzett még a megújult Zöldiránytű alkalmazásunk használata és az azzal kapcsolatos kampány támogatása, de a Tanárklubokon való részvétellel, e-learning portálunk használatával is értékes pontokat zsebelhettek be a legaktívabb iskolák. A végső hajrában a PÉNZ7-en való részvétellel szerzett pontok is nagyon fontossá váltak, közel 300 iskola kapta meg a pénzügyi és vállalkozói témahéten való részvételért járó 20 pontot.

A 11 nyertes intézmény nagyon jól gazdálkodott a lehetőségekkel és a pontszerzésen keresztül aktívan fejlesztették diákjaik pénzügyi tudatosságát is.

Kik nyerték el a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2022/2023 címet?

Idén három kategóriában hirdettük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2023/2024 cím elnyerésének lehetőségét.

Az általános iskolák versenyében 5 intézményt díjaztunk:

• Bócsai Boróka Általános Iskola
• Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola
• Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
• Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Baracs)
• Szegő Gábor Általános Iskola (Szolnok)

Iskolahálózatunk középiskolái közül a legtöbb aktivitásponttal a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a következő intézmények nyerték el:

• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Győri SZC Bolyai János Technikum (Mosonmagyaróvár)
• Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

Az általános- és középiskola kategóriában a Kiemelt Pénziránytű Iskolák között köszönthetjük:

• Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták! A tanév hátralévő részére jó munkát, a nyárra pedig aktív feltöltődést kívánunk minden kedves Pénziránytű Iskolahálózati tagunknak és pedagógusaiknak!