Ők lesznek a 2024/2025. tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái

2024. június 3.
 

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben már hetedik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő címet és az azzal járó célzott programtámogatást idén is a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb iskolahálózati tagjainknak ítéltük oda.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola cím – a korábban nyertes tagjaink visszajelzései alapján – többek között azért is bír nagy jelentőséggel, mert támogathatja az intézmények beiskolázási törekvéseit. A pénzügyi nevelés fontosságát a szülők közül is egyre többen felismerik, így szívesebben választanak olyan iskolát gyermeküknek, ahol a mindennapi életben hasznos készségeiket is fejlesztik.

Iskolahálózatunk legkésőbb március 31-ig regisztrált tagjai egész tanévben gyűjthették az aktivitáspontokat programjainkon, képzéseinken, pályázatainkon való részvétellel. Aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismerésekén idén négy általános- és négy középiskolának ítéltük oda a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó intézményenkénti 400.000 Ft-os alapítványi támogatást. A célzott támogatási összeget a következő tanévben a pénzügyi tudatosság fejlesztésére lehet felhasználni, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Mivel gyűjtötték az iskolák a legtöbb pontot?

A korábbi évekhez képest a verseny újdonsága volt, hogy nem csak az abszolút pontszámot vettük figyelembe, hanem azon iskolák maradhattak versenyben, amelyek legalább négyféle programunkon aktivizálták magukat. Az idei tanévben a legtöbb iskola a PÉNZ7-en való részvétellel szerzett aktivitáspontot: tagiskoláink közel kétharmada zsebelhette be az iskolai regisztrációért járó 20 pontot. Legnépszerűbb programjaink sorában kell megemlítenünk diákversenyeinket is. A minden évben nagy favorit BankCode középiskolás tanulmányi verseny mellett az általános iskolások a PénzOkos Kupán való részvétellel szaporították leginkább pontjaikat. Felkínált lehetőségeink között dobogós helyen végzett még a diákoknak kiírt Alkotópályázatunk is, emellett jelentős számú pontot osztottunk ki a workshopokon való részvételért és a beszámolók határidő előtti megküldéséért.

A nyolc nyertes intézmény nagyon jól gazdálkodott a lehetőségekkel és a pontszerzésen keresztül aktívan fejlesztették diákjaik pénzügyi tudatosságát is.

Kik nyerték el a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2024/2025 címet?

Idén is lehetőséget kaptak mind az általános- mind a középiskolai tagjaink a cím elnyerésére. Mérlegelésünket követően végül összesen nyolc, kiemelkedően aktív tagunk viselheti a következő tanévben a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet.

Az általános iskolák versenyében négy intézményt díjaztunk:

• Aba Sámuel Általános Iskola (Kazár)
• Bajai Szentistváni Általános Iskola
• Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
• Budapest II. Kerületi Pitypang Utcai Általános Iskola

Iskolahálózatunk középiskolái közül a legtöbb aktivitásponttal a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a következő intézmények nyerték el:

• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
• Tatabányai SZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták! A tanév hátralévő részére jó munkát, a nyárra pedig aktív feltöltődést kívánunk minden kedves Pénziránytű Iskolahálózati tagunknak és pedagógusaiknak!