Napjaink kihívásai az oktatásban és a gazdasági életben - tavaszi online workshop

2024. április 5.
 

Április 16-18. között ismét három délutánon keresztül várjuk a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett általános- és középiskolai pedagógusokat. Tavaszi online workshopunk fókuszába ezúttal pénzügyi biztonságunk kérdései, a játékos és élményekkel fűszerezett pénzügyi nevelés, valamint közkívánatra a mesterséges intelligencia (MI) nyújtotta legújabb oktatási lehetőségek és kihívások kerülnek.

Programajánló

Szakmai és módszertani rendezvényünk nyitóelőadásában büszkén számolunk be eredményeinkről, terveinkről, valamint Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünk aktualitásairól is. Ezt követően két szekcióban várjuk az érdeklődőket. Egyrészt megismerkedhetnek az alsó tagozatos diákoknak készült, ingyenesen rendelhető társasjátékainkkal. A felső tagozatos és középiskolás tanulók pedagógusainak pedig jó szívvel ajánljuk az országszerte több helyszínen elérhető Bázisiskola programunk ingyenes lehetőségeit bemutató szekciónkat.

A Tanárklubunk keretében szakértő vendégeink segítségével adunk áttekintést arról, hol tart jelenleg a mesterséges intelligencia (MI) és az oktatás kapcsolata, illetve választ találhatnak velünk arra a kérdésre, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen beépíteni az MI-t a mindennapi oktató munkába. Célunk, hogy minden résztvevő vihessen magával egy-egy olyan módszert, alkalmazást, jó gyakorlatot, amit már másnap hasznosíthat az osztályteremben: https://penziranytu.hu/tanarklub

Szakmai napunk középpontjában pedig pénzügyi biztonságunk kérdéskörei állnak. Érkezik hozzánk a Magyar Bankszövetség felkérésére Láng-Bognár Kinga, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat sajtószóvivője, valamint Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság rendőr ezredese, akik a KiberPajzs edukációs kampány bemutatásával hívják fel a figyelmet a mindennapokban előforduló digitális- és kiberbiztonsági kockázatokra. Martinovic Boris, a Mastercard Public Policy igazgatója segít nekünk eligazodni a korszerű pénzkezelés legfrissebb információi és a legújabb fejlesztések izgalmas rengetegében. Keszthelyi Erik, a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségének elnöke pedig elhozza nekünk a biztosítások fejlődésével és a modern biztosítási rendszerrel kapcsolatos legfontosabb alapismereteket.

Szakmai napunk előre rögzített előadásait jó szívvel ajánljuk nem csak a pedagógusok, hanem diákjaik figyelmébe is. Részletes programtervünk honlapunkon érhető el: https://penziranytu.hu/workshopok

Regisztráció és Kiemelt Pénziránytű Iskola pontok

A workshop előadásain és foglalkozásain történő részvétel ez alkalommal is mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken érhetnek el: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/workshop2024aprilisreg

Regisztrálni április 11., csütörtök éjfélig lehet. Az egyes programok YouTube és Zoom elérhetőségeiről minden regisztrálót e-mailben értesítünk a workshop előtt.

Tartalmas programjainkon túl a workshop nyitóelőadásán, szekciófoglalkozásain, illetve a Tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben!

Szeretettel várunk minden kedves általános- és középiskolai pedagógust!