Mindennapi pénzügyeink

2016. március 3.
 

Hatalmas érdeklődés mellett vette kezdetét a Pénziránytű Alapítvány ez évi középiskolai tanártovábbképzési programja, melynek tanfolyamaira február eleje óta jelentkezhetnek az érdeklődők. A 30 kreditpontos, akkreditált továbbképzésen 2016 folyamán legalább 450 tanár vehet részt, de igény esetén a szervezők az eredetileg tervezettnél több kurzust is indíthatnak, tehát mindenképp érdemes jelentkezni!

A tavalyi bevezető szakasz tapasztalataira építve a Pénziránytű Alapítvány idén legalább 18 új tanártovábbképzési tanfolyamot indít, melyeken mintegy négyszázötven, nem közgazdász-tanár képesítésű középiskolai pedagógus szerezhet a hétköznapi élet során jól hasznosítható, gyakorlatias pénzügyi-gazdasági háttértudást. Az országszerte számos városban megrendezésre kerülő, „Mindennapi pénzügyeink” című kurzus célja, hogy az érdeklődő tanárok számára a különböző műveltségterületek tanóráiba beépíthető, hasznos tartalmi és módszertani ismereteket biztosítson. A képzések költségeit a Pénziránytű Alapítvány fedezi, míg lebonyolításukat az Oktatási Hivatal a regionális Pedagógiai Oktatási Központokon keresztül biztosítja. A tanfolyamokon való részvétel mind a tanárok, mind az iskolák számára díjmentes.

A szervezők tapasztalatai szerint az idei első 13 kurzus meghirdetése óta különösen nagy érdeklődés övezi a továbbképzési programot; több tanfolyamra is jóval többen jelentkeztek a maximális, 25 fős létszámnál. A nagy igényre való tekintettel az Alapítvány az eredetileg tervezettnél több képzést is megvalósíthat, így az érdeklődő pedagógusoknak mindenképp érdemes jelentkezni. Akik a most induló képzésekre már nem férnek be, várólistára kerülnek, és a szervezők később ennek figyelembe vételével indítják majd el az új kurzusokat.

Az eddig meghirdetett tanfolyamokkal kapcsolatban ezen az oldalon található részletes tájékoztató: http://penziranytu.hu/tanarkepzes-idopontjai-es-helyszinei