Mennyi marad a zsebedben?

A játék menete

Tisztában vagy azzal, mire mennyi pénzt kell költened az előtted álló hónapban, vagy csak a szerencsén múlik, hogy egyenesben tudsz-e maradni? Szimulátorunkkal letesztelheted, mennyire vagy előrelátó, mennyire tartod kézben a havi költségvetésed! A hónap első napján kézhez kapod a fizetésed; ebből kell kigazdálkodnod a következő hetek minden kiadását, s csak rajtad múlik, hogy osztod be az összeget. Határozd meg előre, mennyi pénzt szánsz a különböző kiadásokra, és teszteld le, reális volt-e a terved!

A játékot 150 ezer forint bevétellel kezded, ezt az összeget kell szétosztanod az Élelmiszer, Lakásfenntartás és háztartás, Közlekedés, Szórakozás és Megtakarítás kategóriák közt. A játék indítása után a Tovább gombra kattintva haladhatsz előre a hónap napjait jelző táblán; egyes napok kiadásokat, mások újabb bevételeket rejtenek.

Ha bevételed keletkezik, azt a havi fizetéshez hasonlóan szétoszthatod a költségvetési terved „zsebei” közt, viszont ha ki kell fizetned valamit, akkor csak az adott kiadási kategóriának megfelelő kasszából rendezheted, esetleg végszükség esetén a Tartalékból. Ha nem tudod törleszteni a tartozásod, a játék véget ért.

A költségvetési terved nincs kőbe vésve; a hónap tízedik és huszadik napján újra lehetőséged nyílik a keretek módosítására. Ha kiesnél a játékból, ne keseredj el, inkább próbálkozz újra! Az egyes napokhoz tartozó kiadások és bevételek folyamatosan változnak, így a játék az újrakezdés után is tartogathat meglepetéseket. Minél nagyobb rutint szerzel, annál valószínűbb, hogy előbb-utóbb ráérzel a helyes arányokra.

Mit gondolsz, mire mennyit fogsz költeni? Kattints az indításhoz!

 

Kasszák
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
ide jön a szöveg ide jön a kép
Következő