Megújul az Iskolahálózat oktatási anyaga

Középiskolásoknak

Az Alapítvány új, korszerű pénzügyi-gazdasági oktatási anyagot dolgoz ki az Iskolahálózatba belépő középiskolák számára. Az átfogó, gyakorlati fókuszú tananyag, illetve az azt kiegészítő segédanyagok honlapunkon a fejlesztés ütemében válnak elérhetővé.
Az idén ősszel újrainduló Pénziránytű Iskolahálózat célja, hogy a hétköznapi helyzetekben is jól használható, gyakorlatias pénzügyi ismereteket közvetítsen a tanárok, majd általuk a diákok felé. A szemléletformáló képzés egy összesen 60 órás tananyagra épül – melynek kidolgozása jelenleg is folyamatban van.

A tananyag és az azt kiegészítő segédanyagok az elképzelés szerint rugalmasan illeszkednek majd a különböző műveltségterületek, illetve az azokhoz kötődő tantárgyak kereteihez, ezért történelem, földrajz, életvitel és matematika tanárok, valamint osztályfőnökök is könnyedén integrálhatják tanrendjükbe. Bár az oktatási anyag a tervek szerint csak jövő év elejére áll össze végleges formájában, az Alapítvány az elkészült fejezeteket folyamatosan közzéteszi honlapján, így az Iskolahálózatba regisztrált intézményekben akár már az első félévben is megkezdődhet a pénzügyi ismeretek átadása.