Már a következő tanévre készülünk

2023. augusztus 3.
 

Kibővült a pénzügyi fejezetet tartalmazó tankönyvek köre, új kiadvánnyal és tartalmaink frissítésével is készülünk a 2023/2024-es tanévre. Legfrissebb honlapcikkünkben bemutatjuk, milyen új tananyagook és programok segíthetik az általános- és középiskolás diákok iskolai pénzügyi nevelését a következő tanévben.

Nincs könnyű helyzetben az a pedagógus, aki szeretné diákjai pénzügyi tudatosságát folyamatosan fejleszteni. A pénzügyi világ rohamtempóban változik, a hasznos és aktuális ismeretek köre ehhez alkalmazkodva folyamatosan frissül. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a tanárok munkáját megkönnyítsük és a diákok pontos és aktuális információkat kaphassanak. Minden évben áttekintjük ezért tartalmainkat, emellett igyekszünk követni a Nemzeti Alaptanterv változásait is.

Új tankönyvek és munkafüzetek

A 2023/2024-es tanévben új kiadványok is segítik majd a tanulók pénzügyi nevelését. A történelem tantárgy helyett szeptembertől már 8. és 12. évfolyamon kötelező állampolgári ismeretek kerettanterve tartalmaz mindennapi pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos témaköröket. Az újonnan belépő tantárgy tanításának támogatásaként tematikus munkafüzetet készítettünk a 8. és 12. osztályos diákok számára is „Állampolgárok pénzügyei” címmel. A tanév kezdetére e két korosztály tanulóinak juttatjuk el ingyenesen a munkafüzeteket, melyek a legfontosabb pénzügyi döntési helyzetekben nyújtanak majd fogódzkodót a fiataloknak.

Az előző évekhez hasonlóan a 3-8. évfolyamos matematika, valamint a 3-4. osztályos környezetismeret munkafüzetekben is találhatók az adott tanév ismeretanyagához kapcsolódó gyakorlatias pénzügyi feladatok önálló fejezetbe foglalva.

Frissülő digitális tartalmak és képzések

Az aktuális változásokat online tartalmaink is követik. Az AR tankönyveinkben és a Pénzbook YouTube-csatornánkon is elérhető kisfilmjeink ráncfelvarráson estek át, és most már az aktualizált videók érhetők el a kiterjesztett valóság megoldással rendelkező tankönyveink 2023-as kiadásában és a YouTube-on is.

Gőzerővel dolgozunk e-learning portálunk tananyagainak frissítésén is, hogy a tanév kezdetére az Iránytű a pénzügyekhez tankönyvünk feldolgozását segítő tananyagok, valamint a technikumokban kötelező Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tananyaga és 40 órás blended tanárképzésünk háttéranyagai is megújulva várják majd a pedagógusokat.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan megújult digitális módszertani és szakmai tanárképzésünk is. Az IKK által akkreditált Pénziránytű Online Digitális Akadémia teltházzal startolt már a nyáron. A 2024. évi PÉNZ7 egyik pénzügyi témáját, a hitelezést fókuszba helyezve, valamint a Mesterséges Intelligencia oktatási lehetőségeire is kitekintést nyújtva várja majd hónapról hónapra az érdeklődőket a következő tanévben.

MoneySim szimulációnkra mindössze egy év távlatában is rányomta bélyegét az idő vasfoga. A szimuláció háttértartalmait is igyekszünk aktualizálni, hogy a diákok valóban életszerű mindennapi pénzügyi helyzetekben hozhassanak döntéseket és szembesüljenek azok vagyonukat, pénzügyi tudatosságukat és akár jóllétüket befolyásoló következményeivel.

Új foglalkozás a Pénziránytű Bázisiskolákban

Az országszerte kilenc helyszínen elérhető bázisiskoláinkban a korábbi három választható témakör - a korszerű pénzkezelés, a megtakarítás és pénzügyi tervezés, valamint a pénzügyi intézményrendszer és tőzsde - mellett az „Állam én vagyok” címet viselő élményfoglalkozáson is részt vehetnek ősztől a 7-12. osztályos diákcsoportok. Így szeptembertől azoknak is érdemes újra ellátogatni bázisiskoláinkba, akik a korábbi témakörökkel már megismerkedtek.

Szeptembertől sok szeretettel várunk minden általános- és középiskolás diákot és pedagógusaikat is ingyenes programjainkon!