Képzem a pénzem - Digitális Alkotó Pályázat

2020. december 11.

Hol tart most a FinTech világ? – „Képzem a pénzem” Digitális Alkotó Pályázat

A pénzügyi világ digitális fejlődése megállíthatatlan, s érdemes felhívni a fiatalok figyelmét arra, milyen új lehetőségeket rejtenek számukra is ezek az új trendek. A Z generáció kutat, tervez, alkot, s ha mindezt a digitális térben teheti, akkor a tanulást élvezi is. Ennek szellemében, egyben a csapatmunkát és a generációk közötti együttműködést támogatva Digitális Alkotó Pályázatot hirdetünk iskolahálózatunk diák – tanár csapatai számára „Képzem a pénzem” címmel, a modern pénzkezelés témakörében.

A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek fejlesztéseinek sikereire építve, újjászervezett középiskolai iskolahálózata számára hirdeti meg a középiskolás diákok tudatos pénzügyi gondolkodásának erősítése jegyében a „Képzem a pénzem (modern pénzkezelési tippek)” c. digitális alkotó pályázatot. A pályázat célja a középiskolás korosztály pénzügyi tudatosságának erősítése és a pénzügyi innovációs ötletek diákokkal való megismertetése a korszerű technikai megoldásokra építve. A cél elérése érdekében pedig bevetünk néhány modern eszközt, hogy a Z generáció érdeklődését, belső motivációját felkelthessük.

Az együttműködést ösztönözve a pályázatra maximum 5 fős diák-tanár csapatok jelentkezését várjuk, akik két kategóriában, digitális ötletekkel készült plakáttal vagy maximum egyperces kisfilmmel mutathatják meg, hol tart már a korszerű pénzkezelés a FinTech világában. Egy csapat mindkét kategóriában indulhat, de összesen maximum 3 pályázatot nyújthat be. A plakátokon infografika vagy képregény formájában mutathatják meg a csapatok, mit jelent számukra a modern pénzkezelés, míg a kisfilmet készítők egy rövid, (márkafüggetlen) élő szereplős vagy animációs kisfilmmel pályázhatnak. Mindkét kategóriában az ötletesség, a kreativitás és a szakmai igényesség lesznek a legfőbb bírálati szempontok.

A pályázathoz szakmai háttéranyag is az érdeklődők rendelkezésére áll. A feldolgozott téma alapját mindenképp az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv 7-8. fejezeteinek szakmai tartalma képezze, s inspirációnak érdemes letölteni az Alapítvány legújabb digitális fejlesztését, a középiskolásoknak készült Zöldiránytű mobilapplikációt. Novemberi online workshophetünk FinTech témában készült érdekes szakmai videói mellett a Magyar Nemzeti Bank Fintech és digitalizációs jelentése is elérhető honlapunkon a https://penziranytu.hu/digalkotopalyazat2021 linken.

A szakmai háttéranyagok mellett természetesen a csapatok digitális alkotásaihoz is minden támogatás az érdeklődő diákok és tanárok rendelkezésére áll. Online workshophetünk legnépszerűbb szekciófoglalkozásai, a Digitális Alkotóműhely sorozat keretében Dr. Főző Attila László, digitális oktatási szakértő tartott inspiráló képzéseket. A kisfilmkészítéshez és a plakátok digitális alkotásához is olyan érdekes és hasznos alkalmazásokat ismerhettek meg a foglalkozásokra regisztrált tanárok, diákok, mint az OpenShot videószerkesztő, a Genial.ly ezerarcú eszköze, a Canva, az Easel.ly vagy a Storyboardthat. Ha Ön is szeretné megmutatni diákjainak a foglalkozások alatt készült webináriumi felvételeket, a pályázat oldalán elérhetővé tettük a videókat.

A pályázatra 2021. február 2-ig várjuk a reményeink szerint ötletes, humoros, a középiskolások gondolatait megjelenítő alkotásokat a Pénziránytű Iskolahálózatunkba legkésőbb a beadási határidőig regisztrált iskolák csapataitól. Kategóriánként a legjobb alkotást készítő maximum 3-3 csapat tagjait díjazzuk, összesen 1.200.000 Ft értékben.
ALKOSS, PÁLYÁZZ, NYERJ! A további részletekért, a szakmai és módszertani útmutatókért, letölthető anyagokért pedig klikk honlapunkra: a https://penziranytu.hu/digalkotopalyazat2021