Játékbank

A Pénziránytű-BankVelem Program részeként, az általános iskolás diákok az eddig megszokott tevékenységeken és tudáspróbákon túl, az online kvízek segítségével is tudnak BónuszPontokat gyűjteni, amelyekkel később a PontBankban gazdálkodhatnak.

A JátékBank három korosztály – alsó tagozatosok, 5-6. és 7-8. osztályosok – számára hetente kínál 3-5 rövid feladatból álló játékos fejtörőt, amelyek helyes megoldásával akár 30 BónuszPont is szerezhető. Az alsó tagozatos (1-4. osztályos) diákok feladatainak témái a Nemzeti Alaptantervhez igazodnak, így a diákok megismerkedhetnek többek között különböző foglalkozásokkal (szakmákkal), valamint a felelősség, a takarékoskodás és az időgazdálkodás fontosságával is. Az 5-6. és 7-8. osztályosok számára a „Küldetések a pénz világában” című tankönyv témaköreit követik a feladatok, a korosztály ismereteihez, érdeklődéséhez igazítva.

Az egyes témakörök több héten keresztül szolgálnak a feladatsorok alapjául - annak érdekében, hogy a diákok minél jobban elmélyíthessék ismereteiket a témákban. A hagyományos kvízeken túl, összetettebb feladatok (például: keresztrejtvény, sorba rendezés, fogalompárosító) és játékos feladványok (például különbségkereső, puzzle, akasztófa) segítségével nyílik lehetősége a diákoknak minél több oldalról tesztelni tudásukat.

A digitálisan kitölthető, változatos összetételű fejtörő feladatsorokat a Pénziránytű Alapítvány irányításával szakképzett pedagógusok alakították ki, azzal a céllal, hogy a mindennapokban szükséges tudást gyakorlatorientáltan mutassák be. A feladatsorok nemcsak számítógépről, hanem okostelefonról vagy tabletről is könnyen kitölthetők, akár tanórai használatra is alkalmasak.

A diákok a feladatok megoldása után visszajelzést is kapnak: a kitöltés után lehetőségük nyílik a kiértékelés megtekintésére, ahol a kitöltéshez szükséges időn és elért eredményen túl a feladatok részletes megoldásait és magyarázatait is megtalálják.