Izgalmas szabadtéri szórakozás és komplex tanulás –március 31-ig játszható a PénzFutam!

2023.03.17.

– sajtóközlemény –

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben egy országosan elérhető, ingyenes pénzügyi-matekos kalanddal várja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat. A PénzFutam március 31-ig bármikor játszható az ország több mint 210 helyszínén.

A pénzügyi ismeretek megkerülhetetlenek, s ha a fiatalok már az iskolában találkoznak a mindennapi pénzügyi döntéseikhez szükséges információkkal, akkor a jövő generációi sokkal tudatosabban kezdhetik meg felnőtt életüket. Az ismeretek pedig átadhatók szórakoztató módon, sőt a PénzFutam segítségével még a tanteremből is kiszabadulhat diák és tanár egyaránt.

A PénzFutam szabadtéri kalandjáték egy online alkalmazás segítségével a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe, miközben számolási, szövegértési, digitális és tájékozódási készségeiket is fejleszti. A játékhoz csapatonként mindössze egy helymeghatározásra képes mobilkészülékre vagy tabletre és mobilinternetre van szükség.

A három korosztály számára, három nehézségi szinten készült pályák közül a csapatok szabadon választhatnak. A mindennapi pénzügyi témákat érintő kvízekből, számolási példákból, logikai fejtörőkből álló pályákon 45 perc játékidő alatt 7 feladat megoldása a cél, ezzel elérhető a legmagasabb kitüntetés, a gyémánt rang. A leggyorsabb csapatok a 7 feladaton felül további 3 bónuszfeladat során is megmérethetik magukat. Elért rangjáról minden csapat oklevelet kap, a legszerencsésebbek pedig minden korosztályban még nyerhetnek is.

A PénzFutam egy egyszerű online regisztrációval és kódkéréssel az egész osztály számára izgalmas, élményekkel teli tanulási lehetőséget teremt március 31-ig. A játék indulásakor országosan elérhető 160 pálya mellett több mint 50, tanárok által készített pályán is játszhatnak már a diákok.

Részletes információk és a játék menetét bemutató webinárium felvétele elérhető a https://penziranytu.hu/penzfutam oldalon.