Ismét zalaegerszegi győzelem a BankCode országos pénzügyi versenyen

2024. március 27.
 

Közel 3700 diákot mozgatott meg az idén hatodik alkalommal megrendezett BankCode középiskolás verseny. A Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum országos pénzügyi versenyén - immár címvédőként – egy zalaegerszegi csapat diadalmaskodott.

Ebben az évben minden eddiginél több, 1218 csapat, azaz közel 3700 diák vett részt a BankCode országos pénzügyi versenyen. A középiskolai csapatok négy fordulón keresztül mutathatták meg, mennyire jártasak a pénzügyi döntések világában. A végső megmérettetésre a korábbi fordulókban legeredményesebb gimnáziumi és szakképzési ágon versenyző csapatok kaptak meghívást. A március 26-án a Pénzmúzeumban megrendezett szuperdöntőn az első díjat a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata hozta el. Felkészítő tanáruk, Rinfel Mónika büszkén számolt be arról, hogy diákjai immár harmadik alkalommal arattak győzelmet a rangos tanulmányi versenyen. Az idei döntőn meglehetősen nehéz, gondolkodtató kérdéseket kaptak a diákok, aminek kifejezetten örült, hiszen így csapata megmutathatta mély szakmai és gyakorlati tudását.

A győztes csapat tagjai a díjátadón: Rózsa Rebeka, Szeglet Bálint és Kiss Botond Attila, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 12. osztályos tanulói. Bal oldalon felkészítő tanáruk, Rinfel Mónika, jobb oldalon Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes a pénzünket tartani? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a felkészülés és a versenyfeladatok megoldása során azok a középiskolások, akik beneveztek a BankCode versenyre. A nyertes fiatalok úgy gondolják, hogy azért vesznek szívesen részt pénzügyi versenyeken, mert az itt tanultakat már most hasznosítani tudják pénzügyi döntéseik során. Az idei szuperdöntőn egészen új típusú, kreatív kihívásokkal is találkoztak a tanulók. Nagyon izgalmasnak találták többek között azt a feladatot, amely során az idén 100 éves jegybank történetét kellett híradós tudósítás formájában feldolgozniuk.

Gratulálunk a résztvevőknek és a legeredményesebb csapatoknak!

Az 1. helyezett a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata lett. Felkészítő tanárukkal, Rinfel Mónikával együtt nyereményük egy-egy Apple Macbook Air notebook és 70.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 2. helyet a Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum csapata szerezte meg. A csapat felkészülését Kónyi Eszter támogatta. Mindannyian egy-egy Apple iPhone 14 (128GB) mobiltelefont, valamint 50.000 Ft/fő értékű utalványt vihettek haza.

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapata állhatott fel. Felkészítőjükkel, Markovics Andrással együtt fejenként egy-egy Apple iPad 10 készülékkel és 30.000 Ft/fő értékű utalvánnyal lettek gazdagabbak.

A döntők és a szuperdöntő minden csapata nyereményben részesült, de díjaztuk a legtöbb diákot nevező iskolákat is. A legtöbb csapatot a Tatabányai SZC Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnáziuma mozgósította, akiket a Pénzmúzeum tárgynyereménnyel jutalmazott. Idén a legaktívabb Pénziránytű Iskolahálózati tag a Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum lett, akik a szervezők jóvoltából 200.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak a Pénzmúzeum tárlatvezetésével záruló versenyen.

A szuperdöntőn és az azt követő díjátadón készült fotók itt tekinthetők meg: https://penziranytu.hu/bankcode-2024-szuperdonto