Extra Kiemelt Pénziránytű Iskola pontok a MoneySim szimulációval

2024. április 18.
 

Május 10-ig tart Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási versenyünk. A hajrában számos pontszerzési lehetőséget kínálunk az általános- és középiskolák mezőnyében is. MoneySim pénzügyi szimulációnk használatával most akár 150 extra pont is szerezhető a verseny középiskolai kategóriájában.

A 2024/2025. tanévre szóló Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó intézményenkénti 400.000 forint célzott programtámogatást a 2023/2024-es tanév iskolahálózati aktivitásaival lehet elnyerni. Nem kell mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több, de legalább négy különböző, a Pénziránytű Alapítvány által meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, és gyűjteni az aktivitáspontokat.

Az aktivitási verseny még javában tart

Tavaszi workshopunk nyitóelőadásában már beszámoltunk a Kiemelt Pénziránytű Iskola verseny aktuális állásáról. A három versenyző intézményi kategória összevont mezőnyében a 20. helyen álló iskola a verseny március 31-i állása szerint eddig 160 pontot gyűjtött. Az általános iskolák versenyében a 4. helyen álló intézmény március végéig 236 pontot, a középiskolai mezőny 4. helyezettje 398 pontot, míg az általános- és középiskola (1-8. évfolyamok valamelyikén és 9-14. évfolyamok valamelyikén is oktató intézmények) mezőnyében jelenleg 60 pontot szerzett a negyedik helyezett. Mindenképp van tér és lehetőség arra, hogy bekerülhessen az Önök intézménye is a 12 díjazott iskola közé.

Az eddig megszerzettek mellett jóváírjuk még a Részvényfutam és PénzOkos Kupa versenyekért és a workshop nyitóelőadásán, szekciófoglalkozásain és a Tanárklubon való részvételért járó pontokat is.

Hogyan szerezhetők még aktivitáspontok?

A március 31-ig csatlakozott intézmények számára még mindig több lehetőség nyitva áll a pontszerzésre mindhárom kategóriában. Érdemes akár új iskolahálózati tagot toborozni 20 pontért, a saját intézmény tanárainak csatlakozása is pedagógusonként 5-5 pontot eredményez. E-learning portálunk hitelezés témát feldolgozó PÉNZ7 tananyagának teljesítésével is szerezhetők aktivitáspontok, mint ahogy bázisiskoláink foglalkozásain, vagy a MoneyTours kalandjátékon való részvétellel is növelhetők az esélyek a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésére. Hamarosan eljuttatjuk tagjainknak éves beszámoló kérdőívünket, amelynek a május 10-ig történő visszaküldésével szerezhető 30 pont is az iskola javára billentheti a mérleg nyelvét.

Akár 150 extra pont a középiskoláknak a MoneySim szimulációval

A MoneySim játékkal a Pénziránytű Iskolahálózathoz március 31-ig csatlakozott középiskolák április 19. – május 10. között extra pontokat szerezhetnek.

A MoneySim pontokért pénzügyi szimulációs játékunkban kurzusokat kell létrehozni. A pontokra való jogosultság abban az esetben jár, ha a létrehozott MoneySim kurzus:

  • zárt kurzus,
  • résztvevői létszáma legalább 10 fő,
  • minimum 3 szituációt és
  • ténylegesen lejátszott, valós játékot tartalmaz.

A létrehozott és aktív kurzusok számától függően sávosan alakítottuk ki a megszerezhető pontokat, így minél több kurzust hoznak létre, s azokkal minél több diák játszik, annál magasabb lesz a jóváírt MoneySim extrapontok száma:

  • 3-6 kurzusért 25 pont jár,
  • 7-15 kurzust 50 ponttal jutalmazunk,
  • 15-25 kurzus 100 pontot ér,
  • 25-nél több kurzussal pedig akár 150 pont is szerezhető.

Az izgalmas MoneySim pénzügyi szimuláció gyakorlatias és szórakoztató módon mutatja meg a fiataloknak a mindennapi pénzügyi döntések hasznosságát. A játékot megismerni, kipróbálni, illetve az extra aktivitáspontokat érő kurzusokat tanári jogosultsággal létrehozni itt lehet: https://www.moneysim.hu/

A Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási versenyről bővebb tájékoztatást honlapunkon találnak: https://penziranytu.hu/kiemelt-penziranytu-iskola-aktivitasi-pontverseny

A sok kicsi most is sokra megy, minden pont számít!