Erdei Lakoma

 

 

Minél fiatalabb korban kezdjük el a pénzügyi kultúra fejlesztését, annál tartósabban és mélyebben épülnek be a megfelelő pénzügyi magatartásformák a gyerekek szokásai közé. Ennek érdekében az általános- és középiskolás korosztályok és tanáraik számára kínált pénzügyi tudatosságot fejlesztő ingyenes tankönyveink, játékaink és élményprogramjaink sorát egy újabb, elsősorban kisiskolásoknak szóló társasjátékkal gazdagítottuk.

Pénzügyi nevelés a játék élményével

Az Erdei Lakoma az alsó tagozatos korosztály pénzügyi tudatosságának fejlesztését szórakoztató módon teszi lehetővé. A játékban a szó szoros értelmében jelenik meg a közgazdaságtan egyik alaptétele: nincs ingyen ebéd. Ahogy a mondásnak is sok értelmezése lehet, úgy a számos döntést igénylő játék kapcsán is több témáról lehet beszélgetni a gyerekekkel, például:

• Miért kell a boltokban az árukért fizetni?
• Miért és hogyan kell pénzt keresni?
• Miért van az áruknak eltérő áruk?
• Miért fontos a megtakarítás?
• Ha van pénzünk, inkább költsük el vagy spóroljunk?

Gyűjts, takarékoskodj, tervezz és gazdálkodj!

A játékosok célja, hogy tábláikon az állatoknak utat mutassanak az erdő közepén megbújó étteremhez, ahol majd enni tudnak. Az utazás során, a sűrű erdőben olykor zsákutcába jutnak, de mindig adódik lehetőség a cél eléréséhez. Ahhoz, hogy ki tudják fizetni az állatok ebédjét, pénzt kell gyűjteniük, és a jól gazdálkodó játékosok még a kapott kamatokat is fel tudják használni fizetéskor. Az a játékos nyer, aki a legnagyobb étkű állatokat is sikeresen meg tudja etetni, és még marad egy kis megtakarított pénze is.

Az Erdei Lakoma korosztályonként eltérő játékvariációkat kínál. Az „Egérke” a kezdőknek és a legkisebbeknek, a „Láma” változat a gyakorlottabb játékosoknak, míg az „Elefánt” a haladó, 8 éven felüli játékosoknak ajánlott.

A játék ingyenesen rendelhető:

Az Erdei Lakoma társasjátékot a készlet erejéig ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat tagiskolái. (Ha még nem tagja a Pénziránytű Iskolahálózatnak, egy egyszerű intézményvezetői regisztrációval ITT ingyenesen csatlakozhat.)

Rendelni – intézményenként maximum 5 darab játékot - az alábbi online igénylőlap kitöltésével lehet: Erdei Lakoma

A megrendelés jóváhagyását követően a játékokat postán küldjük el az intézmény igénylőlapon megadott postacímére.

Az Erdei Lakoma 2023. június közepétől már megvásárolható a Pénzmúzeumban.

Kellemes szórakozást, hasznos időtöltést kívánunk és szeretettel várjuk ingyenes, a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó programjainkon, képzéseinken!