Egyszerűen karácsony

2017. december 20.
 

Sok család pénztárcáját terheli meg a karácsonyi időszak és sajnos vannak, akik az ünnepek közeledtével többet költenek, mint amit megengedhetnének maguknak. Az ajándékok, az ünnepi étkezések, és azután a szilveszteri mulatságok költségei megterhelhetik a családi kasszát, ezért fontos ezekkel előre számolni.

Karácsonyra sokan a legdrágább ajándékokkal szeretnék meglepni családjukat, és bizony az is előfordul, hogy olyasmit adnak szeretteinek, amire igazán nincs is szüksége. A felesleges pénzkiadás nem teszi szebbé a karácsonyt, nem jó, ha az ünnep egymásra figyelés helyett költekezési versennyé válik. Saját készítésű vagy tudatosan átgondolt ajándékokkal sok pénzt takaríthatunk meg, és az ajándékozott öröme is biztosabb.

A kiadásokat ebben az időszakban is - épp úgy, mint a többiben – előre szükséges megtervezni, hiszen ezzel elkerülhetjük, hogy az új év anyagi gondokkal terhelten kezdődjön. A szembe jövő reklámok, hirdetések hatására sokan a részletek és kockázatok átgondolása nélkül vesznek fel ilyenkor gyorskölcsönt, vagy használnak hitelkártyát anélkül, hogy gondolnának az azokkal járó hosszú távú kötelezettségre. Ezekről érdemes például a https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hirek-aktualitasok/penzugyekben-onnel-onert oldalon tájékozódni.

A Pénziránytű Alapítvány az ünnepek közeledtével gondolt azokra is, akiknek önerőből esetleg kevesebb juthat, és decemberi határidővel több pályázati lehetőséget kínált fel hátrányos helyzetű térségek általános iskoláiknak és tanulóiknak. A legkiválóbb pályázatokat benyújtó diákok, osztályok és iskolák értékes, az oktatást és tanulást segítő digitális eszközökkel gyarapodhattak.

A 7-14 éves diákoknak szóló „Egyszerűen Karácsony” képeslap tervező pályázat célja olyan karácsonyi képeslap tervezése és megalkotása volt, amely kifejezi, hogy az ünnep a szeretetről, az egymással törődésről és nem a költekezésről szól. A pályázatra negyven pályamunka érkezett, a sok kedves alkotás közül három kisdiák munkája kerülhetett ki győztesen. A nyertes képeslapokkal szeretnénk kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek az Alapítvány nevében:

Készítette: Papp Bence

 

Készítette: Mihajlov Mercédesz

 

Készítette: Beller Gvendolin