Bemutatjuk Diáknagykövet csapatunk új tagjait

2023. július 5.
 

Már a nyáron megkezdhetik a munkát a Pénziránytű Diáknagykövet csapat új tagjai. Kinga, Ákos és Benedek - Diáknagykövet pályázatunk nyertesei - hamarosan rendezvényeinken, valamint a PénzBook TikTok csatornán is feltűnnek majd.

Májusban írtunk ki pályázatot iskolahálózatunk tagiskoláinak 8-10. évfolyamos tanulói számára Diáknagykövet csapatunk bővítése céljából. Jelen diáknagyköveteink közül Hidasi Ákos, Nagy Bence és Takács Benedek szeptembertől külföldön folytatják tanulmányaikat. Mivel így csak korlátozottan lesz lehetőségük ellátni nagyköveti feladataikat, ezért helyükre új jelölteket kerestünk. A pályázatra fantasztikus fiatalok jelentkeztek, így nagyon nehéz választás előtt álltunk. Végül Mayer Kinga, a budapesti Szent István Gimnázium 8. osztályos tanulója, valamint Schwalm Ákos és Szabó Benedek, a XVII. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 10. osztályos diákjai nyerték el a Pénziránytű Diáknagykövet pozíciót. Zaletnik Lilivel, korábbi diáknagykövetünkkel közösen így szeptembertől újra négy fiatal tölti be a Pénziránytű Alapítvány nagyköveti pozícióit.

Kinga már 10 éves kora óta érdeklődik a mindennapi pénzügyek és a pénzügyi versenyek iránt. Az előző három tanévben csapattársaival megnyerték a BankVelem PénzOkos Kupa Junior, majd kétszer egymás után a 7-8. osztályosok versenyét is. Kipróbálta magát több versenyen is, ahol dobogós és győztes helyeken végzett. Látja, hogy osztálytársait, barátait is érdekli a pénzügyi téma és most már kellő ismerettel és magabiztossággal is rendelkezik, hogy tudását továbbadja diáktársainak.

Ákos belső motivációjára hallgatva adta be pályázatát. Sokszor tapasztalja, hogy korosztályának tagjai mennyire nem jártasak pénzügyi kérdésekben és a pályázat számára azt jelentette, hogy nagykövetként fejleszteni tudná diáktársai pénzügyi tudatosságát. A pénzügyi versenyek mellett a problémamegoldó és vállalkozási megmérettetéseket kedveli a legjobban, nagyon büszke, hogy megnyerte a Cégre fel! országos versenyt és tucatnyi pénzügyi és vállalkozói verseny döntőjében mérkőzhetett már meg a dobogós helyezések valamelyikéért.

Benedek fejlődését versenyeredményei mellett pénzügyi személyiségének és magatartásának alakulása is mutatja. Tudja, hogy a versenyek mindig jó visszajelzést adnak, hol is tart az ember a sikerhez vezető úton, de a legnagyobb változások a mindennapi élete során következtek be. Sokkal tudatosabban kezeli a pénzét, egyben élvezi az új pénzügyi kihívásokat, legyen az egy valódi pénzügyi döntés, vagy egy versenyrészvétel. A legtöbb sikert kedvenc versenyei, a problémamegoldó és tőzsdei megmérettetések hozták el számára, ahol tudja használni tudása mellett a kreativitását is. Számos pénzügyi és vállalkozási versenyen vett már részt sikerrel, eredményei közül a legbüszkébb arra, hogy a Részvényfutamon sikerült a 3. helyet megszereznie, míg a Cégre Fel! versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A sikeres diákok mögött mindig ott állnak mentoraik is. Nagyon köszönjük minden, a pályázaton résztvevő diák pedagógusának és a támogató szülőknek, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltették a nagyon hasznos és gyakorlatias pénzügyi ismeretek iránt. Kingát édesanyja, Mayer-Tímári Júlia készíti fel évek óta, Ákos és Benedek mentora pedig az Arany Iránytű és a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díjas Figura Magdolna.

Ezúton is gratulálunk a diákoknak és mentoraiknak egyaránt és nagyon várjuk a közös munkát!