Bázisiskolák

Pénziránytű Bázisiskola Program

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

A bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő 7-12. osztályos diákcsoportokat. A pénzügyi nevelésre nyitott tanárok pedig ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést is kaphatnak.

Az érdeklődő diákcsoportok és tanáraik a lakhelyükhöz legközelebb eső bázisiskolát közvetlenül megkeresve kaphatnak tájékoztatást az élményórák aktuálisan választható időpontjairól, illetve a 40 órás blended tanárképzésre való jelentkezésről.

DEBRECEN:  Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum

Diákfoglalkozások októberben, decemberben, februárban, áprilisban és júniusban 2-2 napon egész délelőtt. Jelentkezési információk, részletek az iskola honlapján, amely fent, az iskola nevére kattintva érhető el.

DUNAÚJVÁROS:  Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

Diákfoglalkozások októbertől csütörtökönként (novemberben szerdán is) 13.30 és 15.00 között, a PÉNZ7-en hétfőtől csütörtökig minden nap. Jelentkezési információk, részletek az iskola honlapján találhatók, amely fent, az iskola nevére kattintva érhető el.

GYŐR:  Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

Diákfoglalkozások péntekenként. Jelentkezési információk, részletek az iskola honlapján találhatók, amely fent, az iskola nevére kattintva érhető el.

KISÚJSZÁLLÁS:  Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda

Diákfoglalkozások az alábbi napokon és beosztásban érhetők el: hétfőn és pénteken reggel (7:50-10:25.), kedden, szerdán és pénteken délelőtt (10:40-13:15.). Jelentkezési információk, részletek az iskola honlapján találhatók, amely fent, az iskola nevére kattintva érhető el.

SZEGED:  Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum

Diákfoglalkozások péntekenként 10.30-12.00 és 13.00-14.30 között. Jelentkezési információk, részletek az iskola alábbi oldalain érhetők el:  Diákfoglalkozások LEÍRÁSA, JELENTKEZÉS diákfoglalkozásokra, TANÁRKÉPZÉS.

VESZPRÉM:  Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

Diákfoglalkozások általában minden hónap első és második hétfőjén. Jelentkezési információk, részletek az iskola honlapján találhatók, amely fent, az iskola nevére kattintva érhető el.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására.