Augusztus 1-ig van esély megnyerni a Forint Hősök Tere játék értékes fődíjait

2022. április 25.
 

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésében 12 hónapon át tartó pénzügyi játéksorozat indult útjára 2021. augusztus 23-án. A tét, hogy kik nyerik a több mint 1000 értékes ajándék egyikét. A pénzügyi edukáció minél szélesebb körű kiterjesztése érdekében a szervezők úgy döntöttek, hogy az éves játékhoz egészen a verseny végéig, azaz 2022. augusztus 1-ig csatlakozhatnak a diákok. 

Tavaly ünnepeltük a forint bevezetésének 75. évfordulóját. A jeles évforduló megünneplésére 2021 augusztusa óta minden hónapban fizetőeszközünk egy-egy címletéhez kapcsolódó, valamint mindennapi pénzügyeinkről szóló kérdéseket kell helyesen megválaszolniuk a versenyre regisztrált játékosoknak. A középiskolás diákok és a felsőoktatásban tanulók külön kategóriában bizonyíthatnak, nekik más-más kérdéssort kell a megadott határidőig megválaszolniuk.

Az egy éven át tartó versenyben több mint ezer nyeremény talál gazdára: értékes mobiltelefonok, laptopok, hangszórók, okosórák, elektromos rollerek, vásárlási utalványok is megtalálhatóak közöttük.

Annak érdekében, hogy az izgalmas játék minél több fiatalhoz eljuthasson, a regisztráció határidejét a játék végéig meghosszabbították a szervezők.


A verseny augusztus 1-jén zárul, aki eddig a határidőig regisztrál és visszamenőlegesen kitölti mind a 12 forduló kérdéssorát, esélyes lesz a fődíjak egyikére.


Érdemes azonban minél hamarabb kapcsolódni a játékhoz, mert havonta a legrövidebb idő alatt a legtöbb helyes választ adó versenyzők közül az első három helyezett és egy-egy szerencsés játékos is értékes nyereményben részesül!

A játék kitekintést nyújt a mindennapi pénzügyi ismeretek legfontosabb témaköreire, így biztatjuk a pedagógusokat, mutassák meg a versenyt diákjaiknak! A tapasztalatot és hasznos tudást szerezni kívánó fiatalok még most is csatlakozhatnak a játékhoz, a meghosszabbított regisztráció pedig esélyt teremt az értékes fődíjak megnyerésére is. A játéksorozathoz csatlakozni, a havi kvízeket kitölteni a forint75.penziranytu.hu oldalon lehet.